Капитани ще спасяват наш в Панама

  • 24 ноември 2011 14:38

  • 1131
  • 0
Капитани ще спасяват наш в Панама
©

Капитани опитват със собствени сили да помогнат на арестувания в Панама колега Светлозар Собаджиев.

Той лежи осми месец в затвора без обвинение заради 170 кг кокаин на борда. Съвипускници на капитана от Морското училище обмислят да съберат пари и да търсят адвокат, пише "24 часа'.

Семейството на Собаджиев вече изгоря с голяма сума, след като панамски защитник се оказа мошеник и изчезна с парите.

Единственият човек, който има връзка с капитан Собаджиев, е неговият съвипускник Огнян Радев, който живее и работи в САЩ. Той последно е пратил пари, защото всичко в затвора - легло, храна, вода, се плаща. "Слушах интервю на министър Николай Младенов, където той нарича всички задържани българи в Латинска Америка наркотрафиканти. Това е възмутително. Един капитан не може да бъде наркотрафикант.

На този огромен кораб, дълъг 130 метра, работят много хора. Доколкото знам, наркотикът е открит в магазията на палубния боцман", коментира Златка Попова, близка колежка на Собаджиев. Тя описва 54-годишния навигатор като изключително интелигентен човек и добър професионалист. Попова е възмутена, че нищо не се прави за един българин, захвърлен в страна с огромна корупция.

Корабособствениците са освободили за три дни кораба и са уволнили целия екипаж. В момента дори не могат да се намерят моряци, които да свидетелстват в полза на Собаджиев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1131 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини