Вкараха в затвора пиян шофьор, убил пешеходец

  • 04 април 2012 13:24

  • 855
  • 1
Вкараха в затвора пиян шофьор, убил пешеходец
© Булфото

Пловдивският окръжен съд осъди на две години затвор 27-годишния Богдан  Дамбулев. Той беше признат за виновен в това, че през  септември миналата година в Пловдив при управление на лек автомобил в пияно състояние е причинил смъртта на 68-годишния Здравко Пачков, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в града.

По данни на разследващите подсъдимият не е реагирал по никакъв начин, след като видял пешеходеца на платното, вследствие на което го е ударил челно. Пачков е починал в болница от тежка контузия на гръбнака и гръдния кош. Установено е, че шофьорът е управлявал автомобила си с 2,36 промила алкохол в кръвта.

Делото е разгледано по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица. Подсъдимият признава изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение, поради което наложеното му наказание от три години затвор е намалено с една трета, уточниха от съдебния пресцентър.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
855 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
българин

2012.04.05 | 09:06

1
Според мен това не е никакво наказание """" Установено е, че шофьорът е управлявал автомобила си с 2,36 промила алкохол в кръвта."""За по малко от 10 години затвор, не трябва изобщо да се говори.

Добави коментар

Водещи новини