Решават дали Нено Димов да остане в ареста

  • 25 февруари 2020 07:06

  • 505
  • 0
Решават дали Нено Димов да остане в ареста
© Булфото (архив)

Бившият министър на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе ще направи нов опит да излезе на свобода днес.

Апелативният спецсъд ще разгледа жалбата на Димов.

Нено Димов остава в ареста

Novini.bg припомня, че Нено Димов е първият в демократичната история на България действащ министър, който бе арестуван. През ноември 2019 година стана ясно, че заради критично ниските нива на водата в язовир "Студена", Перник и околността минават на воден режим.  Тогава държавата увери жителите на града, че не предстои сериозна криза, но в града се стигна дори и до обявяване на бедствено положение. Започнаха проверки и така под обсега на проверяващите попадна завод "Стомана". Шефът на ВиК - Перник Иван Витанов беше уволнен от поста си, а прокуратурата започна проверка в МОСВ и МРРБ.

На 9 януари  2019 година за разпит бяха привикани бившият областен управител на града Ирена Кръстева, Вяра Церовска, бивш кмет на Перник и отстраненият Витанов. В същия ден на разпит бе и Нено Димов, за който часове по-късно стана ясно, че е задържан. Бяха извършени претърсвания в МОСВ и в апартамента му, от където бяха иззети дори документи, свързани с боклука от Италия. Димов пренощува в ареста. Именно оттам на 10.01.2020 година той депозира и своята оставка като екомистър, а премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г веднага я прие. Час по-късно, същия ден, Нено Димов се сдоби и с обвинение за умишлена безстопанственост затова, че е давал разрешение за ползването на водата от язовир "Студена" за промишлени цели на определени дружества въпреки, че е бил многократно уведомявам затова, че нивото на водата значително намалява.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
505 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини