Адвокат обясни как е възможно криминално досие да попадне в ръцете на извършителя

  • 24 февруари 2020 07:27

  • 5148
  • 10
Адвокат обясни как е възможно криминално досие да попадне в ръцете на извършителя
© Кадър: БТВ

През 90-те години можеха да се изнасят криминалистически регистрации. Навън излизаха дори досиета. Времето бе на безвремие и безвластие. Това каза адвокат Людмил Рангелов, зам.-председател на Висшият адвокатски съвет, в ефира на БТВ.

Така той обясни как е възможно криминално досие да попадне в ръцете на извършителя.

Адвокатът призна, че е имало течове на секретна информация в миналото.

Гешев с нови разкрития за Божков: Нещо май се е почувствал по-силен от държавата

По думите му, паричната гаранция има за цел да осигури редовното явяване на обвиненото лице в съда. В случая на налагане на рекордно големи гаранции, се търси публичен ефект. Това, обаче е некоректно, защото паричната гаранция се търси според възможностите на лицето и стандартите на живот в страната. Паричните гаранции от стотици хиляди не се налагат дори в САЩ. Целта е процесите да са шумни и гръмки“, коментира юристът.

„Не е характерно само на една молба за задържане на дадено лице, то да е непременно поставено в ареста. Практиката е да се ограничи движението на това лице - отнема му се паспорта или се забранява да напуска пределите на държавата, преди да са получени доказателства за вина. Няма гаранция, че Обединените Арабски Емирства ще уважат искането“, коментира адвокат Рангелов.

Обвиненията към Божков нараснаха! Вече са 11

Припомняме ви, че бизнесменът Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от е с 11 повдигнати обвинения. Малко преди да бъде обвинен в различни престъпления, той напусна държавата. Освен всичките му повдигнати обвинения, Божков е разследван и за изнасилвания.

Първоначално бизнесменът уж беше в страна от Балканския полуостров, но дни след като бе обявен за издирване, властите го заловиха в Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Цветомир Найденов: Васил Божков е сериен изнасилвач! Насилил е стотици жени, включително и малолетни

Предмети с културна стойност бяха изнесени от офисите на бизнесмена. Там вчера освен различни артефакти, обвити в салфетки, във вестници, прибрани в кашони или в кутии за пури, Прокуратурата откри огнестрелно оръжие и регистрационна бланка за криминалистическа регистрация.

Във връзка с документите за екстрадицията на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от в България от ОАЕ, Гешев заяви, че те са предадени.“От тук нататък топката е в ОАЕ“, каза той.

Откриха оръжие и документ за криминална регистрация в офис на Божков


 

Последвайте канала на

Novini.bg
5148 10

Коментари 10

Добави коментар

2020.02.24 | 14:21

10

Г-нАдвокат,
А дали е възможно без необходимите връзки на дадено ниво и без никакво материално стимулиране да се изнесе по-горепосоченото досие?Вие как мислите?

Уча се !

2020.02.24 | 08:19

1

Никого повеч БСП-БКПрестъпници,
на власт !

Те са перманентни лъжци, крадци и престъпници и го имат вече в гените си !

Кире,смени този лайноразносвач

2020.02.24 | 12:07

9

Я как е оцвъкал тука с позитанска воня...Изпаднал е в депресия и задъвкал всичките си ползвани памперси!!!Трагично се е ос.ал!!От биполярното разстройство и от пленума,бе кире!Две в едно значи!!Търси друг идиот,Кире!!

БЪЛГАРИН

2020.02.24 | 11:42

8

Може и прав да си за ФБ,
забраниха профила щото публикувах въпроси към банкянския тарикат!

Kpaят нa Мyтpaгeньo oт Бaнkя щe ce cлyчи

2020.02.24 | 09:23

6

oтвън, koeтo e жaлko зa цeлokyпния бългapckи нapoд, koйтo тaka и нe ycпя пpeз вcичkитe тeзи гoдини дa ce oбeдини и дa oтpeжe тoвa pakoвo oбpaзyвaниe в бългapckия нaциoнaлeн opгaнизъм, нaимeнoyвaлo ce ГEPБ?

Бopиcoв oбиkaля c джипkaтa и нa вcekи мeгдaн

2020.02.24 | 09:13

5

виka пo тpи пъти, чe нe e kopyмпиpaн, в типичния cи мyтpeнcko – мaxлeнckи зaпoвeдeн cтил, oт koйтo yмиpaт мoзъчнитe kлeтkи нa kлeтия житeл нa pe-пyблиkaтa.

KOCТOВ ПPИВAТИЗИPAШE ПO ТEЛEФOНA.

2020.02.24 | 09:07

4

CEГA ЛЪЖE, ЧE НЯМAЛ НИЩO OБЩO.Koгaтo питaxa Coфиянckи зaщo e дaл вoдaтa нa Coфия нa нaй-cлaбaтa oфepтa, тoй kaзa: „Kocтoв ми kaзa, чe e пoлyчил пиcмo oт Тoни Блeъp, чe нямa дa ни пpиeмaт в НAТO, ako нe cпeчeли тaзи (нaй-cлaбaтa) oфepтa“.

Kaбинeтът Бopиcoв e ckлючил дoгoвop c Фeйcбyk

2020.02.24 | 09:01

3

зa дoпyckaнe нa плaтфopмaтa в Бългapия. Peзyлтaтът e тoтaлнa цeнзypa. Дъpжaви, в koитo имa cвoбoдa нa cлoвoтo, нe cчитaт зa нyжнo дa гo пpaвят.

Нaй-дoбpe e мaфиятa ГEPБ дa e нa влacт!

2020.02.24 | 08:55

2

Тaм нaд 80% oт akтивa ca koмyниcти, aгeнти, дoнocници и чeнгeтa! Гoвopeйkи пpoтив БCП/БKП, xyлeйkи нaлявa и нaдяcнo, тe cи изгpaждaт opeoл нa aнтиkoмyниcти, нo и дeцaтa вeчe знaят, чe ca cи oтkpoвeнни бaндити!

2020.02.24 | 10:46

7

55 000 $ е средната гаранция и е съвсем нормално за мултимилионери да е милиони. Адвокатът е прост и неук.

Добави коментар

Водещи новини