България днес ще изпрати документите с искане за екстрадицията на Божков

  • 17 февруари 2020 08:21

  • 1315
  • 5
България днес ще изпрати документите с искане за екстрадицията на Божков
© Булфото (архив)

Днес се очаква Министерството на правосъдието да изпрати до Обединените арабски емирства документите за екстрадицията на бизнесмена Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от.

Те са около 200 страници и са преведени на арабски език.

Припомняме ви, че вчера се появи информация, че  Божков е бил освободен от ареста. Това е станало, след като в изисквания според закона в Емирствата срок от 20 дни, властите са се произнесли по молбата му за освобождаване.

В тази процедура се разглеждат само обвиненията, за които е издадена Червената бюлетина на Интерпол. От българската прокуратура заявиха, че те не са били уведомени, че бизнесменът е бил задържан в арест. Практиката обикновено е задържане на паспорта и забрана на лицето да напуска страната.

 

Васил Божков е с отнети документи в ОАЕ

 

NOVINI.BG припомня, че на 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на фирми на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, свързани със залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха тогава от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също така и данни за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.

 

Цветомир Найденов: Проблемът с неплащането на данъци на Васил Божков е най-малкият му проблем

 

Според изнесените обвинения от страна на Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в, ДКХ години наред е работела под пълното въздействие на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, акционер в "Национална Лотария" както и в Еврофутбол, Евробет, и др. Многократно са възпрепятствани множество оператори от издаване на хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.).

 

Гешев за Божков: Той е най-богатият и най-опасният българин

 

България е повдигнала 11 обвинения на бизнесмена.

 

Обвиненията към Божков нараснаха! Вече са 11

Последвайте канала на

Novini.bg
1315 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Дим78

2020.02.17 | 11:03

5

Ванете му се за чепо.

2020.02.17 | 10:13

4

bravo na grobarskite prestaspnici te parvo go izvedoha ot darjavata a sega shte go ekstradirat palen cirk za oligofrenite koito izbirat tezi prestapnici na vlast.

Фандъкова

2020.02.17 | 09:47

3

С парите от данъци на Божков щяхме да мием улиците на София всеки ден като при бай-Тошо. Сега уви веднъж в годината може да си позволим този лукс.

ТИКВАТА и БОЖКОВ

2020.02.17 | 08:37

2

СА СЕ РАЗБРАЛИ ПРЕДИ ДА НАПУСНЕ СТРАНАТА, ТОВА Е ЯСНО ЗА ВСИЧКИ ВЕЧЕ.

САЙТА НА ТИКВАТА и ПЕЕВСКИ

2020.02.17 | 08:33

1

ТЪПО и ИЗТЪРКАНО ВЕЧЕ. ПИШЕТЕ КАКВО ,СТАВА СЪС ДЕЛОТО НА КТБ И ОБИРА НА ВЕКА.

Добави коментар

Водещи новини