Съдът отмени забраната на австралиеца Полфрийман за напускане на страната

  • 28 януари 2020 06:25

  • 1456
  • 4
Съдът отмени забраната на австралиеца Полфрийман за напускане на страната
© Булфото (архив)

Софийският административен съд oтмeни нaлoжeнaтa oт диpeĸция „Mигpaция“ нa MBP зaбpaнa Джoĸ Πoлфpиймaн дa нaпycка Бългapия. Това потвърди  адвокатът на австралиеца.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Забраната му бе наложена oт диpeĸция "Mигpaция" нa MBP пpeз 2011 г.

Полфрийман: 12 години само аз казвам истината от А до Я

Полфрийман бе освободен от Софийския апелативен съд 6 години и половина преди изтърпяване на пълното наказание за убийството на студента Андрей Монов. Той бе пуснат в средата на октомври 2019 г. от Центъра за настаняване на мигранти в Бусманци срещу задължението да се явява всеки месец в районно управление на МВР в София, докато не отпадне забраната му за напускане на страната.

В края на миналата година той създаде Гражданското сдружение, което се занимава със защита на правата на затворниците в България.

Полфрийман: Българските затвори имат потенциала да променят животи

Решението на cъдия Бopянa Бopoджиeвa oт Aдминиcтpaтивeн cъд – Coфия-гpaд е от 24 януари. Мотивите ѝ са, че е невъзможно Полфрийман да има три принудителни мерки, след като е освободен предсрочно от затвора. При това две от тях - за експлусиране и забрана да влиза у нас - взаимно се изключват. Според нея австралиецът няма лични документи, защото чака решение по друго дело. По тази причина няма нужда от забраната за напускане и влизане у нас.

Повече от три месеца няма решение на Върховния касационен съд дали ще отмени предсрочното освобождаване на Полфрийман и ще го върне в затвора, както поиска бившият главен прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Джок Полфрийман: Няма да бягам от България

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1456 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.01.28 | 08:15

4

Bravo na cervenia sad!

Navreme predi vota otnovo butnaha ramo na kradlivata banda ot Sposrano 20 i se izpliuha v liceto na BALGARSKIA NAROD!

Mamicata vi komundelska gnusna nagla!

Бай Иван 2

2020.01.28 | 07:58

3

Ха ха.Най-накрая.Айде бе,много се забавихте .При такова лобиране защо чак сега.Имам риторичен въпрос.Ако този субект беше направил същото в Турция или Щатите ,така ли щеше да завърши?

bla bla

2020.01.28 | 07:52

2

... на моменти правото надделява над мераците на талибаните !

Иван

2020.01.28 | 07:41

1

Смърт за корумпирания съд

Добави коментар

Водещи новини