Убиецът от Галиче остава за постоянно в ареста

Съдът във Враца остави за постоянно в ареста 17-годишния младеж, който призна, че е извършил бруталното убийство на младо момиче в Галиче. Той е обвинен за причиняване на смърт по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

По време на заседанието обвиняемият каза, че се разкайва и много съжалява за стореното.

Магистратите наложиха най-тежката мярка с оглед тежестта на престъплението, по-ранните криминални деяния, за които заподозреният е бил осъждан, а и заради опасността да се укрие. Задържане поиска и защитата – с оглед предотвратяване на напрежение заради гнева на близките, предаде БТВ.

По-рано Окръжна прокуратура - Враца внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.О. (на 17 години), привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл.116, ал.1, т.6, пр.2 и пр.3, вр.чл.115, вр.чл.63, ал.2, т.1 от НК.

От него става ясно, че около 1 ч. през нощта, в дом на ул. „Извън регулация“ в с. Галиче, обвиняемият умишлено умъртвил осемнадесетгодишната А.Р. съобщават от прокуратурата.

Установено е, че пострадалата А.Р. живеела сама в дома на баща си в същото село, който от пет години работи в чужбина. Обикновено преспивала вкъщи или в дома на чичо си.

Изправят пред Темида момчето, убило Андреа от Галиче

Около 22 ч. на 10.01.2020 г. момичето разговаряло с баща си, след което останало в дома си. Във въпросната вечер обвиняемият А.О. бил в дома на баба си на ул. „Огоста“ в с. Галиче, където живее. Около 1 ч. излязъл навън, като минавайки покрай дома на Р., забелязал, че прозорецът на стаята ѝ свети. Решил да отиде при нея, тъй като отдавна я харесвал. О. минал през отворената порта в двора на имота, намерил стол, който използвал, за да погледне през прозореца. Виждайки, че Р. сама и спи се насочил към входната врата на къщата. След като установил, че тя е заключена, проникнал през прозорец на мазето. Забелязал там метална пръчка, която взел, за да сплаши момичето. Твърди, че знаел разположението на стаите в къщата, тъй като идвал преди години с компания да гледа сериал.

Когато А.О. влязъл в стаята на А.Р., тя спяла на леглото си. Събудил я и ѝ предложил да осъществят полов акт. Момичето се възпротивило и започнало да вика, а обвиняемият я ударил с металната пръчка в лявото слепоочие, след което започнал да я души докато тя престанала да проявява признаци на живот. Тогава той я съблякъл и осъществил полов акт с нея. Приключвайки, забелязал на масата в стаята кухненски нож, с който решил да я умъртви, тъй като се опасявал, че може още да е жива и да разкаже за случилото се. Нанесъл няколко удара в областта на шията ѝ и прерязал гърлото на момичето.

Бащата на убитата Андреа: Нямаме държава!

Обвиняемият видял мокри кърпи, които използвал, за да избърше ръцете и ножа. Забелязал портмонето на пострадалата, проверил го и го взел със себе си заедно с увития в мокри кърпи нож. А.О. напуснал местопрестъплението по същия път, по който бил дошъл, като по пътя към дома си изхвърлил ножа. След като се прибрал вкъщи, преброил откраднатите пари – 250 лева, а портмонето пуснал в кладенеца на двора.

На сутринта обвиняемият отишъл в магазин в селото и си купил нови маратонки, ръкавици и тонколона, а по-късно и таблет в гр. Бяла Слатина. Същия ден следобед бил намерен в дома на баба си от органите на МВР и след проведен разпит, признал авторството на деянието.

Убиецът от Галиче - социопат, действията му присъщи за животните

Предявеното на А.О. обвинение е подкрепено от събраните към момента доказателства - разпити на свидетели, протоколи за оглед на местопроизшествие, за обиск, претърсване и изземване, проведен следствен експеримент, изготвена ДНК експертиза и съдебно-медицинска експертиза на труп, както и от обясненията на самия обвиняем.

О. е осъждан два пъти. През месец септември 2019 г., по споразумение с прокуратурата, му е било наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за нанесена телесна повреда. Предстои произнасянето на съда по внесеното от Окръжна прокуратура – Враца искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо А.О.

Касапинът на Андреа си купил маратонки с парите ѝ

Воденото от ОП – Враца наказателно производство срещу извършителя на умишленото убийство в с. Галиче е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – София.

 

 

 

Коментари

 1. 2020.01.15 | 12:37

  Ми докато се грижим за правата на некви маймуни нещата няма да се подобрят

  1. 2020.01.15 | 20:01

   ок като я изнасилил 1 място и на 2 място е заклал момичето тя как е изкочила на двора,че нещо не ми е ясно а

 2. 2020.01.15 | 15:35

  СМЪРТ!

 3. 2020.01.15 | 14:58

  Моля ви смъртна присъда, иначе всички данъкоплатци ще го хрантутим до живот по затворите!!!

 4. 2020.01.15 | 13:32

  Dano da gnie v zatvora i tam samo storqt sashtoto koeto toi napravil mamkamu mrasen jivotno

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет