Иван Гешев: Моят мандат ще бъде най-тежкият от всички

  • 18 декември 2019 10:10

  • 1200
  • 5
© Novini.bg

Наясно съм с екипа и когато съм готов с общата визия, ще съобщя на медиите. Ще работя с хора, които са компетентни и имат общи цели и могат да работят екипно. Броя на заместниците на главния прокурор към момента ще остане същият. Това сподели пред журналисти новият главен прокурор на България Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във след края на церемонията по встъпването си в длъжност, предаде репортер на Novini.bg

,,Чака ме най-тежкият мандат от всички досега, тъй като такава е ситуацията. А ситуацията е в два аспекта - на първо място, че сме стигнали предела, след който държавата трябва най-накрая да отговори на очакванията на българските граждани за повече справедливост. И от друга страна прокуратурата е в добра кондиция, заработи на други обороти, по-сериозни през последните години, поради което сме подложени на сериозни атаки, които целят ако не дестабилизация, то откровено унищожение на прокуратурата. В тази обстановка естествено, че предстоят трудни години. Атаките идват от различни хора, които са засегнати или се притесняват от закона'', допълни Гешев и посочи, че съм настоящия момент не вижда някакви сериозни проблеми, които да налагат промяна в статута на магистратите.

Относно консултациите за конституционни реформи при президента Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във сподели мнението, че на този етап вижда само политически въпрос и никакво право.

,,Не виждам дискусия за конституционни реформи, а само политически заявки в най-общ план. Вие чули ли сте какво искат да се промени в Конституцията към този момент? Не съм специалист по конституционно право, но темата трябва да бъде конкретна, а не да дебатираш, за да изясниш какъв е проблемът на този дебат. Когато стане ясна темата на дебата, аз ще кажа моето мнение. Но това към момента е по-скоро политически въпрос и в него няма право'', разясни главният прокурор.

Иван Гешев встъпи в длъжност като главен прокурор, обеща повече справедливост

,,Венецианската комисия е експертен съвет, който е извън структурите на ЕС, но има огромно морално въздействие. Факт е, че българското правителство е поело политически ангажимент да спази тези препоръки в рамките на българската Конституция'', каза още той.

На журналистически въпрос за фигурата на независим главен прокурор, който трябва да следи действията на главния прокурор, Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във видимо се подразни от квалификацията за ''независим'', защото според нето всички прокурори и магистрати са независими.

,,Този термин ''независим прокурор'' е обиден към прокуратурата'', отсече Гешев и напусна пресконференията.

Последвайте канала на

Novini.bg
1200 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
gost

2019.12.19 | 16:03

5

С две думи казва че досега не е ясно какво са правили, обаче сега ще започнат да работят!

Нищо лично

2019.12.19 | 11:25

4

Който е слугувал на СИК-аджии е обречен да слугува цял живот.

2019.12.18 | 11:42

3

da takae kato znam kolko prestaplenia triabva da prekriesh na ciganskiat premier i negovite slugi da mnogo trudno shte ti bade.

ГЕШЕВ Е РАДОСТ

2019.12.18 | 11:36

2

НО ЗА КОЙ?

2019.12.18 | 11:27

1

и най-краткия

Добави коментар

Водещи новини