Апелативен съд-Велико Търново излиза до месец с окончателно решение по делото за убийството на Алекс от Бяла

  • 10 декември 2019 14:29

  • 276
  • 0
Апелативен съд-Велико Търново излиза до месец с окончателно решение по делото за убийството на Алекс от Бяла
©

Състав на Апелативен съд – Велико Търново разгледа в открито съдебно заседание вчера делото за смъртта на 18-годишния Алекс С. А. от гр. Бяла, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция.

В съдебно заседание, представителите на прокуратурата и частното обвинение поддържат искане да се потвърди присъдата на Окръжен съд – Русе, с която подсъдимият Валентин И. М. е бил признат за виновен в това, че на 08.07.2017 г., в гр. Бяла, умишлено умъртвил Алекс С. А. по хулигански подбуди и смъртта настъпила на 15.07.2017 г. в  УМБАЛ – Русе АД в гр. Русе, поради което и на основание чл. 116 ал. 1, т. 11, пр. 1 вр. чл. 115 (Убийство по хулигански подбуди) е бил осъден на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Близки на убития Алекс от Бяла: Три години е подигравка

Представителят на защитата заяви, че поддържа въззивната си жалба срещу същата присъда на ОС-Русе, като иска от съда деянието да бъде преквалифицирано от съда в такова по чл. 124 от НК (смърт по непредпазливост, в следствие на умишлено нанесена телесна повреда). Съгласно дадени в отменително решение на Върховния касационен съд по н.д. 750/2019 г указания, по делото бе приета тройна комплексна допълнителна съдебно-медицинска експертиза.

ВКС върна делото за смъртта на Алекс от Бяла

След приключване на съдебното следствие и съдебните прения, съдебният състав на Апелативен съд – Велико Търново обяви делото за изяснено от фактическа страна и обяви, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

Последвайте канала на

276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини