В Шумен започна дело за убийство, извършено с особена жестокост

  • 05 юни 2020 16:30

  • 635
  • 2
В Шумен започна дело за убийство, извършено с особена жестокост
© Pixabay

В Окръжния съд в Шумен започна делото срещу 23-годишния Юзджан Р. от с. Вълнари. Той е предаден на съд за това, че за времето от 16 до 17 септември 2018 г. в село Вълнари умишлено умъртвил Рейхан М. на 34 г., нанасяйки му множество удари с метална щанга в областта на глава - убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

В списъка за призоваване по делото са 26 свидетели и 10 вещи лица. На днешното разпоредително заседание страните по делото се съгласиха да не бъдат разпитвани по-голямата част свидетели и вещи лица и производството ще протече по една от хипотезите на съкратеното съдебно следствие.

Делото ще се гледа при закрити врати, с участието на резервен съдебен заседател, от разширен съдебен състав от двама съдии и трима съдебни заседатели, предвид тежестта на престъплението.
Като граждански ищци и частни обвинители са конституирани всички близки роднини на пострадалия. Те ще бъдат представлявани от трима процесуални представители. Броят на гражданските искове е седем, а общият им размер за причинените нематериални щети - 1 180 000 лева.

От пресцентъра на съда припомнят, че според обвинителния акт, непосредствено след извършване на деянието, подсъдимият пренесъл трупа в изоставен двор, където направил опит да го разчлени. Отказвайки се по-късно от това намерение, обвил трупа в одеяло, качил го в багажник на лек автомобил и го закарал до гориста местност край селото, където го залял с нефтопродукт и го запалил. Въпреки, че имал резервация за полет до Лондон за 20 септември 2018 г., подсъдимият напуснал страната с полет за Истанбул и се укривал до задържането му от турските власти на 31 март 2019 г. На 17 юли 2019 г. той е екстрадиран в България и до момента е с мярка "Задържане под стража", която е потвърдена днес от Окръжния съд в Шумен.
Следващите съдебни заседания по делото са насрочени за 29 и 30 юни.

Novini.bg
635 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.06.05 | 17:24

2
Ти само скии какви има в лондон xhaxha

2020.06.05 | 17:09

1
така се прави

Добави коментар

Водещи новини