Мъж опита да убие съселянин с чук и нож

  • 09 декември 2019 12:13

  • 652
  • 1
Мъж опита да убие съселянин с чук и нож
© Pixabay

68-годишният Станчо Ст. е предаден на съд от Окръжната прокуратура в Добрич за опит да убие свой съселянин, като престъплението е извършено по хулигански подбуди и е останало недовършено поради независещи от дееца причини. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна .

Всичко започнало с покана за почерпка с ракия, отправена от Станчо към двама негови съселяни от добричкото село Дончево. На 17 януари тази година около 10.00 часа тримата мъже седнали в дома на подсъдимия. Почерпката продължила до около 16.00 часа, когато ракията свършила. Междувременно между Станчо и пострадалия Владимир А. започнал разговор за предстоящ ремонт в дома на домакина. Повод за разправията освен количеството алкохол, изпит от мъжете, станала цената на ремонта.

Съдът остави в ареста убиеца от Пловдив

Станчо се нахвърлил с юмруци върху Владимир, който легнал на земята, за да се предпази. Жертвата успяла да стигне до портичката на двора на имота. С нож подсъдимият причинил порезни рани по главата на Владимир. По улицата Станчо настигнал пострадалия и започнал да му нанася удари с чук по главата и тялото, дори когато мъжът бил на земята, хъркал от липса на въздух, а тялото му механично реагирало на ударите.

Случайно минаващ по улицата друг съселянин се намесил и казал на Станчо да престане да удря безпомощния мъж. Заради забележката подсъдимият се насочил с чука и към свидетеля по делото. Сигнал на 112 подала жена, която минава по улицата с колата си. Пострадалият Владимир бил транспортиран до болницата „Света Марина“ във Варна, където бил лекуван до 30 януари. Само благодарение на квалифицираната медицинска болнична помощ мъжът бил спасен. Извършена му е била и операция на главата заради тежката лицева и черепно-мозъчна травма от ударите с чука.

14-годишният, убил мъж в Александрово, остава в ареста

Предстои делото срещу 68-годишния Станчо Ст. да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд. Той вече е приведен в затвора в изпълнение на определената му мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Последвайте канала на

Novini.bg
652 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ракията

2019.12.09 | 12:32

1

ракията не прощава на никого.

Добави коментар

Водещи новини