Съдът остави в ареста убиеца от Пловдив

  • 29 ноември 2019 15:00

  • 423
  • 0
Съдът остави в ареста убиеца от Пловдив
© Pixabay

Обвиненият в двойно убийство Йордан Таков остава в ареста с постоянна мярка "задържане под стража", реши състав на Окръжния съд в Пловдив. На Таков е повдигнато обвинение за убийството на баща и син - Васил и Христо Ботеви, извършено на 26 ноември на ул. "Борба" в града.

Пред съда обвиняемият каза, че не е имал избор и че иска да се прибере вкъщи, защото имало опасност за семейството му. Според прокурора по делото обаче, са налице всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение.

Убиецът от Пловдив остава за 72 часа в ареста

Таков е признал вината си, а от доказателствата по делото става ясно, че той е застрелял двамата с пистолет, каза прокурорът. По думите му, не е доказано твърдението на обвиняемия, че бил провокиран от жертвите; той дал спорни обяснения, че бил нападнат и че това била единствената възможност да се защити.

Застреляха баща и син в Пловдив

Защитникът на Йордан Таков - Стефан Левашки, каза, че още на мястото на престъплението той е разказал на тримата полицаи, че е бил нападнат и се е защитил. Самият Таков е позвънил на тел. 112 и не е бягал.

Адвокатът очаква след изготвяне на експертизите обвинението да бъде преквалифицирано.

Последвайте канала на

БТА
423 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини