Заловиха двама, отмъкнали 20 000 лева и цигари от супермаркет в Асеновград

Районна прокуратура - Асеновград привлече като обвиняеми К.П. 45 г., и С.Г., на 57 г., за кражба на пари от супермаркет.

На 2 декември 2019 г., в гр. Асеновград, обл. Пловдив, като се сговорили предварително помежду си и в немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, чрез използване на МПС – лек автомобил, марка „Нисан“ и чрез използване на техническо средство - метален лост, тип „кози крак“, са отнели чужди движими вещи – сумата от 20 000 лева и цигари, от различни марки, на стойност около 1 000 лева, от владението на супермаркет в гр. Асеновград, без съгласието на ръководството, с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл. 195 ал. 1 т. 3,4,5 във вр. Чл. 194 ал. 1 от Наказателния кодекс, се посочва в прессъобщението на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Обраха магазин в Джерман

Установено е, че в първите часове на 2 декември 2019 г., обвиняемите се придвижили с лек автомобил, марка „Нисан“ от гр. Пловдив до гр. Асеновград. Преди това те няколко пъти оглеждали супермаркета в гр. Асеновград, за да направят план за кражбата. Събраните доказателства сочат, че през нощта двамата отворили прозорец на магазина с помощта на техническо средство, обезвредили камерите за видеонаблюдение и отнели от метална каса 20 000 лева, в различни банкноти и монети, както и цигари. След това напуснали помещението, качили се в автомобила и през обходни пътища се прибрали в гр. Пловдив. Те са били задържани от полицията към 11 часа на 2 декември 2019 г.

Направени са шест претърсвания и изземвания в жилище, автомобил, магазин и гаражи в гр. Пловдив, като част от отнетите пари са открити, както и от цигарите. Двамата обвиняеми са осъждани. По делото са разпитани свидетели, изготвена е трасологична експертиза и се извършват други процесуално-следствени действия. К.П. и С.Г. са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес Районна прокуратура-Асеновград ще внесе искани в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет