Прокуратурата пое случая със смъртта на 3-годишното дете

  • 21 ноември 2019 12:09

  • 1053
  • 0
Прокуратурата пое случая със смъртта на 3-годишното дете
© Pixabay

Прокуратурата води разследване за смъртта на 3-годишното дете, заяви главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

"Действия по разследване за извършени вчера, извършват се и в този момент. Вчера е иззета медицинската документация от трите здравни заведения. Имам предвид пълната документация, която касае провежданите действия по лечението, както и документацията от Института "Пирогов", която е свързана ср езултатите от аутопсията и с началните резултати от хистологичното изследване. Проведени са разпити на родителите на детето и на други лица. От родителите на детето по съответния ред, предвиден в НПК са предадени от тях записи от телефонните им апарати, които малко или много ще допринесат за разкриване на обективната истина. Оттук насетне ще следват разпити на всички медицински специалисти на трите здравни заведения и назначаване на съдебно-медицинска експертиза. Действията по назначаването й са предприети и в момента. Уточнява се съставът на вещи лица, както и гаранцията, че това ще бъдат изключително компетентни специалисти", заяви още Цацаров.

Той призова да не се прави обобщение от този случай за качеството на всички хора, които упражняват лекарската професия.

Сотир Цацаров: Ще събудя КПКОНПИ от състоянието, в което е

"Има и още един момент. Днес разследването се занимава и с него. Документация, както и данни за проведени предни лечения или медицински действия, които са преди посещаване на здравните заведения, днес ще бъде иззета от личния лекар на детето", коментира Цацаров. Във връзка с починало дете в Кардам, Цацаров посочи, че тя е резултат на три готови експертизи - съдебно-химическа, токсикологична и съдебно-медицинска. "Няма да правя, каквито и да е изводи относно евентуална наказателна отговорност , тъй като това е решение, което ще вземат в близките дни", допълни още Цацаров.

Адвокат: Има липса на комуникация между болниците

Той поясни, че причината е свързана с недобрите битови условия. "При извършените детайлни огледи на помещенията са иззети от отвори в стената химически препарати с изключително силно действие за борба с вредители. В конкретния случай тези препарати са били използвани за евентуалното унищожаване на гризачи в помещението. Те са били поставени в отвори, те са били зазидани с кал в стената и според една от водещите хипотези на експертите става дума за много силно действащи промишлени отрови и изключителна близост на леглото на детето до мястото, където те са се намирали.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1053 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини