Поетът Недялко Йорданов е обвиняем заради блъснат пешеходец в Бургас

Поетът Недялко Йорданов е обвиняем, с мярка "подписка" и забрана да напуска Бургас. Това съобщиха от Апелативна прокуратура в морския град.

Оттам добавиха, че съобщението е предизвикано от публикация в информационна агенция.

Затова от Апелативна прокуратура уточняват, че е образувано досъдебно производство, по което Йорданов е привлечен като обвиняем заради причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда на пешеходец. Инцидентът е станал на 26 март тази година около 10,30 часа на бургаско кръстовище.

Поетът Недялко Йорданов: Съчувствам на добрия човек Боил Банов!

В съобщението се казва още, че Йорданов е шофирал автомобил и в нарушение на правилата за движение е допуснал произшествие. Блъснал човек, който е пресичал пешеходна пътека, вследствие на което пострадалият е получил счупване на левия крак.

В съобщението се казва още, че обвинението е повдигнато въз основа на заключение от изготвената съдебно-автотехническа експертиза. А спрямо Недялко Йорданов е взета най-леката мярка за неотклонение - "подписка".
От страна на пострадалия е изразена воля за прекратяване на досъдебното производство. Адвокатът му е заявил от негово име, че няма претенции към водача и не желае да бъде водено наказателно производство срещу него.

Това искане обаче е оставено без разглеждане от прокуратурата, тъй като законът не позволява това. Деянието е извършено на пешеходна пътека, припомнят още от държавното обвинение. А фактът, че Йорданов е оказал помощ на пострадалия след инцидента, ще бъде отчетен като смекчаващо вината обстоятелство.

Наблюдаващият прокурор по случая е поискал повторна тройна съдебно - автотехническа експертиза. И това ще позволи извършването на пълно, всестранно и обективно разследване, като така ще се защитят правата на пострадалото и обвиняемото лице, се казва още в съобщението на държавното обвинение.
 

Коментари

 1. 2019.11.16 | 11:19

  Достоен човек

 2. 2019.11.15 | 12:11

  Добър поет, но гаден човек!

  1. 2019.11.15 | 13:41

   А другия на БИВОЛЪ.

  2. 2019.11.15 | 12:30

   Синът му е собственик на жълто-кафевия сайт пиГ.
   Добро дърво не дава лоши плодове и лошо дърво не дава добри плодове.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет