Поетът Недялко Йорданов: Съчувствам на добрия човек Боил Банов!

  • 04 февруари 2019 16:53

  • 9910
  • 31
Поетът Недялко Йорданов: Съчувствам на добрия човек Боил Банов!
© Булфото (архив)

Поетът Недялко Йорданов сподели своята позиция по актуалния скандал със записа на културния министър Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за, тиражиран от депутатката Елена Йончева.

"Бях се зарекъл да не ме занимават повече политическите проблеми на съвременния ден. Знам, че не ми остава много време и не си струва да го пилея в излишни и временни явления, които минават и заминават... Предпочитам да се отдам на творчество и това правя, доколкото мога и до колкото ми стигат все още силите... Но ето, че не мога да не реагирам на една изумителна несправедливост. Безкрайно съм разочарован от една жена, която беше за мене „мъжкото момиче“ на нашето време. Не мога да си обясня защо не си остана такова, а се поддаде на дребнави политически заяждания. Опитвам се да разбера, че това, което извърши преди няколко дена, е отговор на сериозните обвинения (не знам справедливи или не) към нея самата. Не мога да оправдая обаче нейната дребнава постъпка – да обвини един достоен човек в опит за корупция, и то чрез такъв жалък и подъл начин – запис, направен преди 3 години от един страхливец, който би трябвало лично отдавна да го извади наяве", пише поетът в профила си във Фейсбук.

"Съчувствам на Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за! Оставям настрана министъра, към когото изпитвам уважение за неговото внимателно отношение към хората на културата. Оставям настрана и името на личността, опитът да бъде опетнено това име, което е опазил като човек от съсловието – театрален директор и режисьор. Съчувствам на човека Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за... Виждам как стои пред телевизионния екран възмутен и разгневен, но той си знае какво му е, когато се прибере при своите близки.

За какво става дума всъщност? Една почтена фирма среща сериозно затруднение при изпълнение на отговорната задача да покрие така нареченото „ларго“ в центъра на София. Трябва да се смени материалът за целият покрив – нещо, което трябва да остане за вечни времена. Това забавя договорираните срокове. Случва се често, нали? Добрият човек Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за - изпълняващ временно длъжността на министър - се опитва да помогне на фирмата, като търси начин как да опрости въпросните 700 000 лева неустойка за закъснението на заплашените от фалит съвестни иначе строители. Това той не върши нелегално, насаме, тайно - напротив той го обсъжда съвсем явно в кабинета си пред свои съветници, включително пред записващия - неизвестно с каква цел тогава – страхливец. От този разговор не следва нито някаква облага за Банов, нито прошка за закъснелите. Делото е заведено въпреки доброто желание да се помогне. Това е голямото престъпление на Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за! Извършено преди три години. Боже Господи, нима в тази държава още съществува подлостта и доносничеството, както едно време, което наричахме знаете как... Нима още трябва да съществува страхът да внимаваш пред кого и какво да говориш? И това го предизвиква едно бивше „мъжко момиче“, на което не мисля злото и на което желая да докаже своята невинност пред съда и прокуратурата", завършва Недялко Йорданов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9910 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар
Гледай си пенсията и не се занимавай с глупости

2019.02.04 | 18:46

9

Изпитвам уважение към вас и творчеството ви, но ви умолявам не се изказвайте по тоя наивен и глуповат начин. Бъдете много внимателен в чия защита се изказвате, защото репутация се гради цял живот, а рухва за секунди. Ще Ви кажа защо "Добрият човек Боил Банов" е опростил тези пари и това няма нищо общо с "добротата му": Защото ако не ги беше опростил, щяха да ги вземат от неговия дял. Е питам аз - кое би предпочел "добрия човечец", той да не си вземе комисионната или да опъне "глупавия народец"? И точно това е направил: ощетил е даржавата(народа) за своя облага. НИКОЙ ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ НЕ ПРАВИ НЕЩО ЗА ДОБРОТО НА ХОРАТА. ВСИЧКО СЕ ПРАВИ САМО АКО ИМАТ ЛИЧНА ИЗГОДА.

Гледай си пенсията и не се занимавай с глупости

2019.02.05 | 17:11

31

Фактите досега са, че има запис на един корумпиран министър, който се надява на чудо,за да се измъкне, но чудеса не съществуват(ако не подкупят някой да изкара, че записа е преправен-затова го подадоха и до ОЛАФ). Пак казвам по-добре да си мълчиш отколкото да защитаваш крадец и мошеник.

Не са глупости

2019.02.04 | 19:23

13

Няма как да уважаваме този просташки коментар. Заради такива като автора му няма разбирателство и трудно се върви напред в България. Това заплашително изказване е предубедено и е направено без автора да е наясно с фактите. Поетът си изказва мнението, защо трябва да го заплашваш. Трябва ли и теб да заплашваме, че имаш друго мнение? Ще мине време и истинате ще се разбере. Но за автора на този гаден коментар това няма значение, нали.

Тe вcички paзбpaxa, чe нямa oблaгa зa Бaнoв!

2019.02.04 | 17:31

2

Caмo чe имa зaкoни, мopaл и eвpoфoндoвe пpeдocтaвeни ни oт eвpoпeйcкият дaнъкoплaтeц и кoгaтo изпълнявaш зaпoвeди нa бaндитa Бoйкo дa ce уcвoявaт eвpoпapи и дa нe ce ocтaвя cъмнeниe зa извъpшeни злoупoтpeби, тoгaвa вceки тpябвa дa cи нocи пocлeдицитe!

Има има облага

2019.02.05 | 17:09

30

Не го подценявай чак толкова. То, че културата му липсва, не означава, че е глупав. За да приеме толкова "присърце" и да иска да помогне на тази бедна строителна фирма...аз казвам тука има нещо за в джоба и за простака Банов....и Рашидов....и Горнобанската тиква...и за....всички по веригата

Манипулатор

2019.02.05 | 07:02

29

Стига сте извъртали нещата! Делото, което е заведено от "държавата" е за други пари и неспазени срокове! Жалкото е, че някой от нашите наистина талантливи творци (Вежди например) станаха глашатаи на ШАЙКАТА! На времето СДС подведоха по подобен начин доста артисти....

Крум Усаински-Крупник

2019.02.04 | 20:55

20

Цървули!!!Елена Йончева е Дърта Червена Бабичка,офшорна делавераджийка и доносничка!!!Притежава всичките "достойнства" на едно най-обикновенно комунистическо мекере!!!Ясно е,че цялата скалъпена историйка е ченгесарска разработка,активно мероприятие на ДС,която се е окопала в редиците на БСП!!!Всичко е заради изборите и няма нищо общо с морала!!!Червените Боклуци нямат морал!!!От това те няма да спечелят,напротив вече губят и ще си измият ръцете с Йончева!!!Ура и Слава!!!

2019.02.05 | 06:43

28

Цървуларе, ще се окаже истинска, ама друг път! От комуне, освен конспирация и далавера, друго не чакай. И на децата вече стана ясно, че йончевица иска първото място в листата за Европа, за да се покрие от съда. Вижте СЕРГЕЯ. как си живурка спокойно. Никой не го "закача" за произхода на парите, с които си купи имението до женевското езеро. Защо ли не забегна в родината си????

Към Цървуларя

2019.02.04 | 21:13

23

Ако тази "скалъпена историйка" се окаже истинска, ще си изядеш ли цървулите, които "раздаваш" постоянно?

2019.02.04 | 21:24

24

Някога да сте чули гербаджия да каже:Насрах се.Няма и да чуете.

Няма значение

2019.02.05 | 06:35

27

А комуне? До ушите са в лайна и не признават!

Snejana Veneva

2019.02.05 | 02:47

26

Respekt kam N.Jordanov ! Samo gadovete mogat da go plüjat ... prosto te ne mogat drugo !

Крачун Ивайлов

2019.02.04 | 21:35

25

Като гледам какви ги върши синът му Нидялко в ПИК по добре да не беше се показвал

2019.02.04 | 20:27

17

Недялко и ти нещо започна да изперкваш

2019.02.04 | 21:02

22

В България ако човек е нормален,ако мисли и говори трезво,без обиди и омраза,го обявяват по стар комунистимески навик за ...изперкал. В този смисъл,като чета коментарите ме радва факта че изперкалите се умножават. Имаме шанс пред омразата....

НРБ

2019.02.04 | 20:57

21

Това,че навремето предаваше от близкия изток,буквално под обстрел,се изпари с един единствен донос и падна в очите на хората.Но журналистката не е виновна,закопа я кУрнелия използвайки я за собствена облага,по същия начин по който закопава в момента и президента Радев.Най ме е яд за него,дисциплиниран военен,който се оплете в лъжите на Нинова.Тя ще закопае и двамата с една единствена цел-власт

2019.02.04 | 20:48

19

За съжаление така е на всякъде, болест,която разяжда цялата "държава "....

Добави коментар

Водещи новини