Осъдиха общински служител от Бойчиновци, признал за купуване на гласове

Районният съд в Монтана осъди на 11 месеца затвор условно с тригодишен изпитателен срок 32-годишният служител в общината в Бойчиновци П. Е. за купуване на гласове, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

Пред съда П. Е. признал, че на 30 октомври тази година дал на трима мъже от село Лехчево в община Бойчиновци по 50 лева, за да гласуват на втория тур на изборите за кандидатите на партия БНД - Светлин Сретениев за кмет на община Бойчиновци и за  Румяна Василева за кмет на кметство Лехчево. С признанието си П. Е. получил присъда под минимално предвидената за повдигнатото му обвинение - престъпление против политическите права на гражданите, което се наказва със затвор до 5 години и глоба от 10 000 до 20 000 лева.

Районна прокуратура – Ямбол предаде на съд двамата, обвинени за купуване на гласове

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване. Освен условна присъда П. Е. получава и забрана да заема длъжности, свързани с избирателните права на гражданите за срок от две години.

На втория тур Светлин Сретениев спечели изборите за кмет на община Бойчиновци с преднина от 40 гласа пред кандидата на ГЕРБ Мария Димитрова, а Румяна Василева загуби балотажа в село Лехчево.

Сигнал за купуване на гласове в Тетевен, в Ловеч - за транспортиране и агитация от председател на СИК

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет