Сигнал за купуване на гласове в Тетевен, в Ловеч - за транспортиране и агитация от председател на СИК

Сигнал за купуване на гласове е постъпил в Тетевен, а в Ловеч за транспортиране и агитация от председател на СИК, съобщиха за БТА от двете Общински избирателни комисии /ОИК/.

В сигнала до тетевенската комисия има твърдения за купуване на гласове пред секцията в Началното училище "Хаджи Генчо" в града от черен автомобил. Посочва се също, че е получена информация и за друго лице, което купува гласове на територията на учебното заведение. Сигналът е бил препратен по компетентност до районното управление на МВР.

Общинската избирателна комисия в Ловеч проверява сигнал за транспортиране и агитиране на избиратели от член на СИК в село Хлевене. Той е подаден на откритата телефонна линия на МВР, съобщи председателят на ОИК Валентина Недялкова.

Тя добави, че е подадена жалба, за това че членове на секционни избирателни комисии са получавали некоректни указания от членове на ОИК относно действителността на бюлетините.

"Веднага сме предприели мерки и се свързваме с всички председатели на СИК, с оглед уточняване дали са запознати кое е действителен и недействителен глас, дали имат някакви притеснения. Ако имат въпроси, да се обърнат към нас", посочи Недялкова.

Тя съобщи и за припаднал председател на СИК в Държавната психиатрична болница в Ловеч. Той обаче е прегледан в болнично заведение и се е върнал в комисията.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Избори

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет