Баба и внук бяха осъдени в Кюстендил за държане на наркотици

Лишаване от свобода за 5 години, при първоначален общ режим и глоба от 5 000 лв. постанови Кюстендилският окръжен съдза 24-годишния Антоан А. Присъда беше постановена и за неговата 83-годишна баба Анка П. Тя е осъдена на лишаване от свобода за 2 години, с 5-годишен изпитателен срок и глоба от 5 000 лв., съобщават от институцията.

Съдът призна подсъдимите за виновни, като съизвършители на престъпление за държане, с цел разпространение на високо рискови наркотични вещества, с общо тегло: амфетамин с нето тегло 39,86 грама на стойност 1195, 80 лв. и коноп /марихуана/, с общо тегло 8,47 грама, на стойност 50,82 лв.

По отношение на А. ще бъде приспаднато времето, през което е бил с мерки за неотклонение "задържане под стража" и "домашен арест".

Присъдата може да се обжалва или протестира пред САС, в 15- дневен срок считано от днес.

Съдът определи още, че по отношение на Антоан А. потвърждава мярката му за неотклонение "домашен арест", а по отношение на баба му не взема мярка за неотклонение, предвид възрастта ѝ.

Определението може да се обжалва и протестира пред САС, в 7-дневен срок.


 

Коментари

  1. 2019.10.30 | 18:03

    Не ги ли е срам баба и невръстното ѝ внуче, а за убежище бели якички и кожени якенца, детски имат и произвеждат с килограми. Не ги пипат щот си плащат. Ъпсурт пореден!.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет