"Задържане под стража" за многократно осъждан мъж, разследван за разпространение на наркотици

  • 25 октомври 2019 18:07

  • 483
  • 0
"Задържане под стража" за многократно осъждан мъж, разследван за разпространение на наркотици
© Pixabay

Окръжният съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на многократно осъждан мъж от Добрич, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд.

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 22 октомври тази година, без надлежно разрешително, е държал в дома си с цел разпространение високорискови наркотични вещества. В хода на съдебното заседание стана ясно, че по делото има налични доказателства и за това, че той е разпространявал наркотични вещества.

Окръжният съд, след като се е запознал с материалите по досъдебното производство и след преценка на доводите на страните, е приел, че е налице обосновано предположение за съпричастност на мъжа към разследваното деяние, както и че съществува реална опасност при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът е взел предвид и справката за съдимост на обвиняемия, която показва, че той вече е осъждан 7 пъти, включително и за идентично на сега разследваното престъпление. За него са представени и изключително лоши характеристични данни.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.

Радина Лазарова
483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини