Защитата на несебърския кмет Николай Димитров смята, че той е жертва на провокация

Защитата на несебърския кмет Николай ДимитровНиколай Димитров Николай Кирилов Димитров е роден на 11.05.1965 г. Първите 7 години от ученическия си живот прекарва в смята, че той е жертва на провокация за купуване на гласове. Според адвокат Ина Лулчева, Димитров нямал нужда от въпросните 400 гласа, за които прокуратурата твърди, че той е платил по поне 100 лева.

В момента спецсъдът решава дали Димитров, който е кандидат за пореден мандат да остане за постоянно в ареста.

По думите на Лулчева през 2011 г. Димитров е избран с над 60 процента, а през 2015 г. с над 53 процента от гласовете.

От доказателствата на прокуратурата стана ясно, че срещу Димитров и останалите четирима Георги Георгиев, Петър Тодоров, Атанас Япаджиев и Константин Лефтеров, обвинени в купуване на гласове, показания са дали девет свидетели. По-голямата част от тях - сметосъбирачи.

Разследването започнало, след като основният свидетел отишъл в ДАНС още през август. Разказал, че се страхува, защото му предлагали пари за купуване на гласове. Според защитата това нямало никакъв смисъл, защото листите с кандидатите не били регистрирани. Доста по-късно, на 24 септември, въпросният свидетел сам се обадил да пита какво става и дали ще се купуват гласове.

За да обоснове искането си за постоянно задържане на петимата, прокуратурата обясни, че при 19-те обиска били намерени списъци с избиратели и тефтери. А след това преразказаха среща, на която било уговаряно как ще се дават визитки на избирателите, които да гласуват за конкретен кандидат.

Групата, според обвинението, набирала и отговорници, които да плащат директно парите на избирателите. Освен пари за всеки глас, имало и обещания за по-добра работа.

Съдебното заседание продължава.

Коментари

  1. 2019.10.25 | 17:08

    Всички престъпници са невинни. Виновни са гражданите на Република България, че ги търпят.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет