Иван Гешев: Избраха ме, защото съм искрен

Убедих колегите си да ме изберат - може би с това, че съм искрен. Казах неща, в които вярвам. Ще продължавам да ги убеждавам. Това заяви в ефира на БНТ избраният за главен прокурор на страната Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

"Аз съм човек, който обмисля внимателно всички критики и се променям в случаите, в които преценя, че критиките са градивни и че са обосновани и правилни. Аз лично, кацах го и пред ВСС, съм впечатлен от становището на съдия Шекерджиев. Не съм съгласен с неговото виждане, неговите основания да не ме подкрепи. Не смятам, че прави правилна оценка за мен. Но съм впечатлен от честния и коректен анализ, от негова гледна точка, като аз лично ще се постарая да покажа, че неговата преценка за мен не е точната и не е правилната и с удоволствие ще положа усилия в тази насока", коментира още той.

По думите му прокуратурата трябва да бъде по-активна. "Предвиждам много неща. Въпросът е, че днес протече една част от процедурата. Предстои да видим как ще се развие процедурата в следващия етап, тоест каква ще е преценката на президента, така че тази процедура по същество не е приключила. Още е рано да казвам някои неща, които планирам. Голяма част от ангажиментите, които смятам да изпълня, стратегическите цели, мерките, са посочени в концепцията ми. Общо мога да кажа, че се надявам прокуратурата да се отвори към проблемите и болките на хората. Надявам се прокуратурата де е по-активна в променяне на чувството за несправедливост, което съзнавам, че съществува в българското общество и прокуратурата да поеме ангажиментите, които е длъжна към българското общество, на места където това не се случва. Тоест, става въпрос за осъществяване на съответните функции на главния прокурор за по-голяма активност по окръжни и апелативни прокуратури основно извън рамките на София", категоричен е Гешев.

"Има нерешени проблеми в борбата с корупцията. "Факт е, че има много работа за вършене и не можем да се задоволяваме с последния доклад на ЕК. Факт е, че докладът на ЕК категорично казва, че ангажименти на България, поети към момента на присъединяването ни към ЕС са изпълнени. Факт е обаче, че има още много работа за вършене и ние не може да се задоволяваме и да сме спокойни от докладите на ЕК. Имам предвид, че трябва да се свърши много работа. А, защо е тази ситуация и защо резултатите още не са това, което очаква българското общество, което отчитам за обективна реалност, е въпрос на дълъг анализ. Немалка част от него направих в 10-часовото изслушване. Става въпрос за комплекс от фактори, включително от нормативен характер, включително за един формалистичен процес, който е описан не от български коментатори, а от експертите по механизма за сътрудничество и проверка, от прокурорите от Службата за подкрепа на структурните реформи, които извършиха независим анализ на структурния и функционалния модел на българската прокуратура и анализ на нейната независимост. В България съществуват стандарти за доказване, които са много по-високи от която и да е страна от ЕС, има и проблеми от страна на материалното право в НК, има проблеми, които са извън прокуратурата и касаят институциите на изпълнителната власт, говорим за кадрово, материално осигуряване, обучение и много други неща. Има проблеми, които касаят в чисто организационен план и подобряване на работата на прокуратурата по тези дела", заяви Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

По думите му няма разликата между български гражданин с висок социален статус и такъв с нисък социален статус, когато са извършили престъпления. И това го е доказал с работата си.

Коментари

 1. 2019.10.25 | 10:13

  Страшен рев се надигна от Мафията, защо ли?! Платен портест на Орлов мост, трябва да се разследва от кого! Гешев подгони сериозно в последните месеци престъпници като Ветко и Маринела, такива като лакомата кметица на Младост... и доста още, та ето защо сега рИват от избирането му! Интересно ми е да наблюдавам бъдещата му работа- не елесно в такава мафиотски зависима държава като БГ. Успех!

  1. 2019.10.25 | 14:02

   Най-тежкото проклятие на китайците е да живеш в интересни времена. Щото, интересно ти е, докато е интересно, и изведнъж някак си става печално, когато стане печално.

 2. 2019.10.25 | 11:48

  реват червените катили,лошо им се пише,ще лапат кожената хурка миндилите прости!!!!!!

  1. 2019.10.25 | 11:56

   Напротив, червените катили от ГЕРБ, БСП, ДПС и Патриотарите се радваме, защото назначихме наше момче!

 3. 2019.10.25 | 11:53

  Ибан Гешев:"Назначиха ме, защото съм кукла на конци"!

 4. 2019.10.25 | 11:47

  реват червените катили,лошо им се пише,ще лапат кожената хурка миндилите прости!!!!!!

 5. 2019.10.25 | 11:18

  Избраха те , защото си пионка на Бойко , като Цацаров. Инак Бойко ще пикае газ от яд , че някоя институция не е под негова власт , както стана с президентския пост.

 6. 2019.10.25 | 10:34

  Триумф на школата в Симеоново

  1. 2019.10.25 | 10:41

   А защо не? Като изказ, услужливодт на мисълта и подреденост на същата Цацаров и Гешев бяха класи над Панов, който четеше и не каза самостоятелно дори едно изречение. Дишева -разводнена и неорганизирана мисъл, непревъзмогнот диалектен акцент и най-важното -прозираща политическа и личностна неприязън, същото важи и за колежката й. Стегнато и професионално мотивирано бе само изказването на съдия Шекерджиев.

 7. 2019.10.25 | 10:11

  Боклук скапан.

 8. 2019.10.25 | 09:54

  Златна,като едно от кубетата на Ал.Невски

 9. 2019.10.25 | 09:52

  MAZNA MUTRA PEDAL SKAPAN

 10. 2019.10.25 | 09:42

  Бутона на синята лампа на Тиквата !!

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет