Съдия: Президентът няма да спре избора на нов главен прокурор

Такъв избор на главен прокурор досега не е имало. Постепенно в последните години, обществото осъзна колко важна е тази фигура. Това заяви представителят на УС на Съюза на съдиите Емил Дечев в ефира на БТВ.

„Президентът няма да спре избора на нов главен прокурор. Той бе избран с голямо мнозинство. Изборът беше перфектен от формална гледна точка“. Това каза адвокат Людмил Рангелов.

„Процедурата не е състезание, тя беше изпълнена, както бе зададена. По-добре е да има няколко кандидати, но ограниченият им брой е заложен в самия закон. Като съдия, не бих искал да участвам в избора на нов главен прокурор. Нашето общество трябва да намери сили за промяна“, заяви Дечев.

„В последните 30 г. се оформя една коалиция за най-важните решения. Обикновено в нея влизат членовете на ВСС, избрани от парламента, 5 човека от прокурорската квота. Този съвет се нарича съдебен, но представителство имат само прокурорите. Кандидатът се беше опитал да се представи максимално добре“, добави Дечев.

„Изборът е законен и обективен. Определено има и политически обвързаности“, заяви адвокатът.

Коментари

  1. 2019.10.26 | 02:47

    Юдейското Гестапо, Бней Брит, е най-голямата опасност за България. Това е бившето ДС. Време е юдейската каста да бъде изличена от лицето на земята. Да живее Ария!!!

  2. 2019.10.25 | 09:56

    Много сте сигурни !!

  3. 2019.10.25 | 08:57

    В последните 30 години се оформя една коалиция за най-важните решения -за ограбване на държавата ,за обогатяване на шайка бандити и разбойници и потъване на народа в мизерия глад и нищета.Това се оформя другарю съдия и другарю адвокат.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет