Лозан Панов: Отпадане на мониторинга върху България звучи положително

Председателят на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет изрази мнение, че ако мониторингът върху България от ЕК отпадне, то това ще има значение за гражданите да разберат, че отговорността не трябва да се прехвърля на другиго и не някой друг ще ни разреши проблемите, а трябва ние да го направим. Той коментира темата пред журналисти във Висшия съдебен съвет.

Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет отказа да говори в конкретика за доклада, тъй като той още не е публикуван и не е запознат нито с черновата на доклада, нито с мотивите в него.

Председателят на ВКС обаче посочи, че отпадане на мониторинга звучи положително и според него това най-вероятно щяло да се използва в предстоящите два избора, в рамките на тази седмица.

Тази седмица предстои да бъде избран новият главен прокурор, а в края й да се проведат местни избори.

Председателят на ВКС допълни още, че очевидно Механизмът за проверка надали е най-добре работещият, и ако се говори за санкции за въздействие върху правните системи, включително чрез спиране на финансови средства от ЕС, това може да се окаже по-добър механизъм

Панов каза още, че последните събития в съдебната ни система са показали, че тя не е с измерения, каквито трябва да бъде една европейска съдебна система.

По-късно днес докладът за България по Механизма за сътрудничество и проверка ще бъде представен официално.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет