Президентът: Обществото трябва да получи гаранции за прозрачен избор на следващия главен прокурор

  • 14 май 2019 17:56

  • 431
  • 3
© Президентство

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на прие на „Дондуков“ 2 председателя на Върховния касационен съд Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Разговорът е част от поредица срещи, които държавният глава инициира с представители на съдебната и изпълнителната власт и на обществени организации във връзка с критериите за избор и правомощията на следващия главен прокурор.

На разговора днес президентът посочи, че обществото трябва да получи гаранции и да бъде убедено в прозрачността на процедурата и спазването на критериите при избора на новия главен прокурор и в неговата независимост.

Отбелязано беше, че доверието на обществото към правосъдието зависи не само от органите на съдебната власт, но и от усилията на другите институции, имащи отношение към правосъдната система. Бяха обсъдени правомощията и отговорността на „тримата големи“ в съдебната власт, ходът на правосъдната реформа, независимостта на съдебната система и ефективността на Механизма за сътрудничество и проверка.

Утре президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще проведе две срещи – с министъра на правосъдието Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. и с главния инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет Теодора Точкова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
431 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
До президенчето

2019.05.14 | 19:11

3

Много миришеш,незнаещ ли че съдебната власт е независима,да не пазариш Ленчето.

Крадливото президенче

2019.05.14 | 19:04

2

Защо се правя на ни лук ял ни лук мирисал

Умник Гюро

2019.05.14 | 18:22

1

Фатмака Радев и Бодигардът Деси са не само прости селяндури, но и национални предатели. Те са създадени от кремълските лаборатории - част от петата колона, която води война срещу независима България.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини