ВАС излезе с решение за спора на Сидеров с Кошлуков

  • 11 октомври 2019 14:50

  • 3489
  • 13
ВАС излезе с решение за спора на Сидеров с Кошлуков
© Булфото (архив)

Върховният административен съд (ВАС) застана зад Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа в спора му с генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, се съобщава в съобщение до медиите от пресцентърът на ПП "Атака".

"След като ЦИК, под медийно влияние, взе прибързано и неправилно решение и не уважи справедливото искане на Сидеров за достъп до участия в държавната телевизия, ВАС отмени решението на ЦИК и разпореди да се произнесе
отново.

Съдът е установил, че комисията е взела решението си, без да изясни фактите и обстоятелствата от значение за случая, като не е направила и изследване на приложимата за спорните отношения правна уредба. Затова ВАС връща преписката в комисията „за произнасяне при спазване на указанията на съда по тълкуване и прилагане на закона”. Решението е окончателно.

Припомняме, че АТАКА има подписано Споразумение с БНТ за отразяване на предизборната кампания. То е със силата на договор. Сидеров има право да участва в предаванията, но Кошлуков и Управителният съвет на медията му
забраниха достъп, с което го лишиха от това да излага вижданията си като кандидат-кмет на София. Така Кошлуков и УС на БНТ нарушиха и чл. 189 от Изборния кодекс, който задължава да има равнопоставеност на всички кандидати.

Заради наложената цензура над Сидеров АТАКА поиска оставка на Кошлуков и целия Управителен съвет", съобщават още от ПП "Атака".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3489 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
ANTIFA

2019.10.11 | 19:09

13

ЗНАМ ЧЕ ОТ СРАМ ИМ Е КАЗВАНО ЧЕ СА БЪЛГАРИ НО НЕ ВЯРВАМ ЧЕ СА БИЛИ ТАКИВА НА ДЕЦАТА РАЖДАНИ СЛЕД 100 ГОДИШНИ ИЗНАСИЛВАНИЯ НА БЪЛГАРКИ ПО ВРЕМЕ НА ВЕЛИКОТО ПРЕСЕЛЕНИЕ НА НАРОДИТЕ И ПОСЛЕ 200 ГОДИНИ ГЪРЦИ СА ПРАВИЛИ СЪЩОТО ПОСЛЕ 500 ГОДИНИ ТУРЦИ СА ПРАВИЛИ СЪЩОТО НЕ ВЯРВАМ ИЗОБЩО ДА СЪЩЕСТВУВА ДОРИ ЕДИН БЪЛГАРИН

Ухааа

2019.10.11 | 18:22

12

Мнооооггооо гот ми стана...

До ЮРИСТ

2019.10.11 | 16:48

6

Сатанист, вашето време винаги изтича (в случая дори преди да се инкорпорирал в човешко тяло разпореждащият се в душите ви Сатана): с абстрактни "доводи", лъжи, манипулации, алчност, егоизъм, омраза, наглост и тъпота нищо няма да постигнете, освен да отпаднете от човешката еволюция!
Законите са волята на Бога и от всички хора, задължително трябва да се спазват! Пред НЕГО е отговорността! Приятелски те призовавам: приложи усилия да разбереш какво ти казвам!

ЮРИСТ до богоизбрания

2019.10.11 | 17:48

11

И какво безбожно съм написал бе, парцал!? Истината безбожна и сатанистка ли е бе, ленинист нагъл!?

Pacta sunt servanda са казали още древните римляни, НОООО

rebus sic stantibus!

Това последното отиди да ти го разясни някой червен съдия или юрист, защото тука нямам време за такива необразовани наглеци!
А що се отнася до БОг, то в билията се казва "по делата им ще ги познаете"!
Остани със здраве!

2019.10.11 | 17:07

7

Няма нищо по гадно от набожници като теб.

2019.10.11 | 14:55

1

ВАС ще прави всички ни на будали ли?

С

2019.10.11 | 17:41

10

ЧЕСТНИТЕ У НАС СЧИТАТ ЗА ЛУДИ!

Зрител

2019.10.11 | 16:29

5

Гледах този Референдум, струващ ни на нас, данъкоплатците, 4 милиона и нещо годишно. Гледах го случайно, много е скучно. Държанието на Волен беше реципрочно на участника патриот, който г о нападаше с думи и изрази "да дойдат белите престилки". Не разбрах защо игнорираха ВС и спряха предаването по примера на БНР. Явно има нещо сбъркано в системата СЕМ, БНР и БНТ. Просто трябва в този си вид да се закрият и всичко да почне отначало, на чисто, по нови правила.


нашенски абсурди

2019.10.11 | 17:37

9

Този "патриот" Юдиан Агелов се държа много нагло, обидно, невъзпитано, махленски, но "обвинителите" на Сидеров него не критикуват. Него трябваше да изгонят, а ако не бяха "избраниците" с имунитет - да го съдят за обида за "белите престилки". Че на него май му трябва риза с дълги ръкави...

Манев

2019.10.11 | 14:57

2

Един келеш (Волен) разиграва комедии от доста време и все се намират "умници" да го защитават.

така си е

2019.10.11 | 17:14

8

Умници го защитават а подмазвачи-глупаци го клеветят.
А Управителният съвет трябва да бъде разпуснат незабавно, вместо да лапа тлъсти хонорари за участие в заседания, защото посоченото основание за решението му - "отношението му (на Сидеров - ба) към Българската национална телевизия и нейните служители" е невярно, лъжа и крайно недостойно.
Сидеров не каза една лоша дума срещу БНТ, нито обиди негов служител, всеки има право да не се съгласява и подчинява. По-скоро БНТ извърши престъпление, като извика полиция, която обаче не извърши никаква простотия. За разлика от някака ТВ жрица, която гонейки от студиото Сидеров, няколко пъти му пожелава "Приятна вечер". Наглост и лицемерие.

2019.10.11 | 16:21

4

Абе на разбрахте ли че тоя дядка е луд

ЮРИСТ

2019.10.11 | 16:04

3

Червеният съд отново саботира ДЪРЖАВАТА като такава, своеволничи и казва какво е правилно и какво НЕ според лайнометите на Спосрано 20!
В това решение няма капка юридическа аргументация!

Един отявлен психопат имал договор!

КАКВО КАТО ИМА договор тоя психопат Сидеров! В договора не е казано и НЕ МУ позволява да крещи и заплашва други хора КЪДЕТО и да било и конкретно в БНТ!

В този смисъл той е нарушил този договор дотолкова и в такава степен, че последният няма повече юридическа сила по волята на другата страна, която НЕ ИСКА И НЕ МОЖе да изпълни този договор по ОБЕКТИВНИ ПРИЧИНИ!


Червените боклуци трябва да бъдат изметени от всички държавни учреждения и институции, ако искаме БЪлгария да се оправи!

Добави коментар

Водещи новини