Обвинените в корупция служители на ДАИ-Пловдив се изправят пред Темида

  • 05 октомври 2019 12:12

  • 1255
  • 1
Обвинените в корупция служители на ДАИ-Пловдив се изправят пред Темида
© БТВ

Започна делото срещу тримата инспектори от Агенция "Автомобилна администрация" - Пловдив Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев.

Те бяха арестувани в сряда на работните им места при акция на ДАНС и Специализраната прокуратура. Срещу тях са повдигнати обвинения за изнудване, вземане на подкуп и злоупотреба със служебно положение.

Според доказателствата, служителите ДАИ - Пловдив са изнудвали десетки транспортни фирми от региона. Исканите суми са между 2000 и 5000 лв., за да не им пишат актове за нарушения. Схемата за изнудване е действала поне от 2 години, понякога е бил използван и посредник. 

Предстои окръжният съд в Пловдив са определи постоянната им мярка за неотклонение, предаде bTV.

Последвайте канала на

Novini.bg
1255 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
анонимен

2019.10.05 | 23:12

1

Това е практика на повече от 17 г., когато на поста началник на ДАИ-Пловдив беше назначен чрез ДПС алчния за власт и пари Йордан Арабаджиев. Всички тези хора, а и не само те са негови "ученици" в занаята. Но защо само те са там? Защо е освободена изпълняващата н-к отдел Анна Генова, та тя е в основата на всичко в момента. Всички придобивки от корупционната сметка са преминавали през нея и тя е разпределяла на кой колко му се полага.

Добави коментар

Водещи новини