Служителите на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация“ със стачна готовност

  • 03 декември 2019 20:46

  • 1143
  • 2
Служителите на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация“ със стачна готовност
© ДАИ (архив)

Служителите на Изпълнителната агенция  "Автомобилна администрация“ обявиха стачна готовност. Те заплашиха, че ще спрат работа веднага след Нова година и ще създадат транспортен хаос, ако не получат двойно увеличение на заплатите си.

Инспекторите от ДАИ протестират и срещу лошите условия на труд. В администрацията работят около 400 служители. Една от тях е Антоанета Попова, чиято брутна заплата е 700 лева. Толкава получават и колегите ѝ в системата, предаде Нова телевизия.

Автоинструктори готвят национален протест

„На ръба сме наистина. Цените се вдигат постоянно.  Трудно се издържаме”, сподели тя.

Служителите на ДАИ са изпратили вече декларация да премиера, министъра на финансите и на транспорта с искане от началото на следващата година трудовите им възнаграждения да се увеличат двойно.

Без инструктор в колата при изпита за книжка

От година и половина служителите в държавната агенция твърдят, че не са получавали средства за работно и униформено облекло. Настояват и за заплащане на извънредния труд. В много от административните помещение на Дунав мост условията са мизерни. Принудени са да носят от вкъщи бюра и столове.

От транспортното министерство съобщиха, че заплатите ще бъдат вдигнати с 10 %. Отпуснати са вече над милион и половина лева за работно облекло и ремонт на помещенията.

Радина Лазарова
1143 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.12.03 | 22:37

2

Малко ли са им рушветите

12345

2019.12.03 | 21:49

1

Щом дойде време на тази сган от митничари и дааджийй да са им малки заплатите има надежда да се оправим ,,,,, каква работа вършите ВИЕ кърлежи непотребни за да искате заплати ?

Добави коментар

Водещи новини