19-годишният от тежката катастрофа в Пловдив с две жертви бил пиян

  • 01 октомври 2019 13:11

  • 1276
  • 0
19-годишният от тежката катастрофа в Пловдив с две жертви бил пиян
© Булфото (архив)

По повод запитвания от журналисти по наблюдавано от Окръжна прокуратура – Пловдив досъдебно производство, ви уведомяваме, че са готови резултатите от назначената химическа експертиза за наличие на алкохол в кръвта на О. Д., на 19 г., неправоспособен водач. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Видно от същите, на 29.09.2019 г., в гр. Пловдив, той е управлявал, в пияно състояние, лек автомобил, марка „Опел Корса“. Близо до  кръстовището на бул. „Марица“ и бул. „Източен“ е изгубил контрол над моторното превозно средство и се ударил в електрически стълб. При  пътнотранспортното произшествие на място са загинали двама от пътниците.

Водачът О.Д. е настанен с травми за лечение в болница и към момента се намира там.  

Данните от химическата експертиза сочат наличие на 1,55 промила алкохол в кръвта на водача О.Д. при настъпване на пътнотранспортното произшествие.

В зависимост от здравословното му състояние, Окръжна прокуратура-Пловдив ще прецени извършването на адекватни и относими към разследването по досъдебното производство процесуално-следствени действия, за които ще бъдете своевременно уведомени.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини