Шефът на Дирекция "Миграция": Полфрийман не създава проблеми, комуникацията с него е добра

  • 01 октомври 2019 12:39

  • 2119
  • 1
© Novini.bg

Полфрийман в момента се намира в заведение на Дирекция "Миграция". Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,, предаде репортер на Novini.bg

Г-н Полфрийман е настанен в специален дом за временно настаняване на чужденци в Бусманци, в изпълнение на заповед на експулсиране, въз основа на Закона за чужденците, която съм издал, тъй като съм преценил, че присъствието му в страната създава сериозна заплаха за обществения ред, уточни директорът на Дирекция "Миграция" Николай Николов.

За обезпечаване на тази мярка господинът е настанен в дома и са предприети мерки по неговото експулсиране. Към момента на издаване на заповедта са валидни две пречки – липсата на валиден документ за пътуване и наложени забрани за напускане на страната от съдебната власт. Уведомени сме от австралийските дипломати, че той вече разполага документи за пътуване, които се намират в тях, и са предприети действия по искане за снемане на забраната. Уведомени сме, че има искане за възобновяване на наказателното производство и г-н Джок Полфрийман е призован да се яви в съдебна зала във Върховния касационен съд на 23 октомври. Ние ще го уведомим, както сме го правили досега. Той владее писмено и говоримо български език, с него комуникацията е добра, посочи Николов.

В дома му е осигурено всичко. Поведението му е нормално, не създава проблеми, заяви шефът на Дирекция "Миграция".

Към него се полагат грижи, както към всички настанени лица - толерантно, в рамките на закона, всичко му е осигурено, добави той.

Николов потвърди, че Джок Полфрийман има забрана да влиза в България. В заповедта за ескпулсиране задължителен елемент е издаване на забрана за влизане в страната и в държавите членки на Шенгенското пространство, заяви Николай Николов, като потвърди, че за да влезе в сила заповедта за експулсиране, трябва да бъдат снети забраните за напускане на страната.


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2119 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
МАФИЯТА

2019.10.01 | 12:47

1

КОНТРОЛИРА ВСИЧКО. САМО ПРЕСТЪПНИЦИ ВЪВ ВЛАСТТА.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини