Румен Петков: Решението на съда за Джок Полфрийман е вулгарно и цинично

  • 24 септември 2019 16:11

  • 576
  • 0
Румен Петков: Решението на съда за Джок Полфрийман е вулгарно и цинично
© Кадър - Нова телевизия

Решението на съда за Джок Полфрийман е вулгарно и цинично. Според мен съдия Калпакчиев трябва да се оттегли. ВСС трябва да разгледа действията и на тримата съдии, които са взели това решение. Не може някой, който е откраднал 2 кокошки, да си лежи цялата присъда, а този изверг, съден за убийство и опит за убийство, да излиза предсрочно.

Това каза в предаването "Плюс минус" по Нова телевизия лидерът на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, който коментира решението на Софийски Апелативен съд да освободи предсрочно австралиеца Джок Полфрийман осъден за убийството на студента Андрей Монов. "За мен БХК поставя на едно ниво съдия Калпакчиев и Полфрийман, защото и двамата са били "Човек на година" в тяхната класация. В решението на съда говорим за цинизъм и липса на морал. Този човек е осъден за убийство и опит за убийство. Осъден е и да плати кръвнина, което все още не е направил. Не искам да спекулирам със скръбта на семейство Монови. Аз познавам бащата и той е един много чист човек. Държавата трябва да направи нещо. Не знам как, но ВСС трябва да остави тези трима съдии да изкарват хляба на свободна практика. Не искам АБВ да се намесва в политизирането на ставащото в съдебната сфера. Ние не искаме да ставаме част от сблъсъка в и против съдебната система. Трябва да се борим за връщане в доверието на държавността. Решението на тези съдии ерозира това доверие", категоричен бе Петков.

"Вчера Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на направи силно представяне на платформата си. За мен ще е грешка, ако някоя партия реши да "яхне" нейната програма, независимо дали е от ляво или дясно. Не трябва да се спекулира с баланса, защото това само ще вреди на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Пожелавам й успех", заяви лидерът на АБВ по повод предстоящата битка за кмет на София и подкрепата на партията за Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
576 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини