Борис Велчев: Няма по-опитни прокурори от тези във ВКП

  • 14 март 2012 09:43

  • 667
  • 0
Борис Велчев: Няма по-опитни прокурори от тези във ВКП
©

"Не виждам причина новата структура на Върховната касационна прокуратура (ВКП) да се променя ако е създадена добре, демонстрира за една година добра резултатност", каза главният прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев в ефира на БНР във връзка с преструктурирането на ВКП.

"През последните години се опитваме се да направим прокуратурата малко по-ефективна и организирана. Доста неща се промениха вътре като организация, ако щете като философия на функциите. ВКП доскоро се възприемаше като някаква страшна организация, главно с контролни функции, която следи работата на всички прокурори", смята Велчев.

Според него това е важна част от работата, но тя трябва да бъде средище на събиране на професионален опит, "един своеобразен мозъчен тръст, в който работят най-опитните български прокурори и това е акцентът, който ръководената от мен ВКП ще се опита да постави - да сложим акцента преди всичко, без да пренебрегваме контрола, върху методическото ръководство".

По думите на главния прокурор специализация е една от ключовите думи - "няма по-опитни прокурори в България от тези във ВКП. Техният опит просто трябва да бъде използван и няма защо да мислим, че единственият начин да го използваме с контрола на по-ниските прокурори", каза главният прокурор.

Последвайте канала на

667 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини