Съдът остави в ареста шестима от обвинените трафиканти на хора, задържани на дунавски остров

  • 31 юли 2019 15:20

  • 317
  • 0
Съдът остави в ареста шестима от обвинените трафиканти на хора, задържани на дунавски остров
© gettyimages (архив)

Днес, 31 юли 2019 г. Специализираният наказателен съд определи „Задържане под стража“ за шестима от осемте задържани на 29 юли 2019 г. за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти и на жени с цел сексуална експлоатация, чийто участници са заподозрени и в извършването на серия палежи, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Другите двама от групата (две жени) са с „Домашен арест“, за да могат да гледат децата си, определи съдът. Към наказателна отговорност за участие в групата са привлечени още две лица, които все още се издирват и предявяването на обвиненията им предстои. Групата бе неутрализирана по време на „производствен“ банкет на видински остров на 29 юли 2019 г. при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ОДМВР–Видин. Действията на разследващите са по сигнал, че същия ден групата планира да прекара група мигранти в Румъния с моторна лодка през Дунав.

Въпросните мигранти – трима мъже, три жени и три деца, бяха задържани на магистрала „Хемус“ в бус на път от София за Видин. При задържането на участниците в групата е иззета лодката, собственост на ръководителя, с която деветимата е трябвало да бъдат преведени на румънския бряг. Тя е специално изпълнание с възможности да развива до 170 км/ч. Ръководителят на групата е осъждан за убийство и е изтърпял 10 –годишно наказание. Осъждани или с криминални регистрации са и повечето от участниците в групата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
317 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини