Съдийската колегия на ВСС изслуша съдия Мирослава Тодорова за файла "Не се чисти!!!!!"

  • 30 юли 2019 14:38

  • 2259
  • 0
Съдийската колегия на ВСС изслуша съдия Мирослава Тодорова за файла "Не се чисти!!!!!"
© Булфото (архив)

Съдия Мирослава Тодорова, чиито данни бяха публикувани на сайта на Инспектората на Висшия съдебен съвет (ВСС), днес беше изслушана от Съдийската колегия на ВСС. Това стана по предложение на председателя на Върховния касационен съд Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет.

В специална декларация съдебните кадровици изразиха възмущението си от случилото се.

Освен данните на бившия председател на Съюза на съдиите в България, с часове на сайта на Инспектората престояха данни на нейния съпруг и на непълнолетния ѝ син. Това стана чрез публикуването на магистратската ѝ имуществена декларация, а файлът с данните беше озаглавен "Мирослава Тодорова...не се чисти!!!!!".

От органа, който следи за интегритета на магистратите, обясниха, че е допусната техническа грешка, извиниха се на съдията и на семейството ѝ и обещаха да търсят отговорния.

"От гледна точка на криминологията не трябва да казваме колко ни е страх, но мога да кажа, че съм обидена. Това е унизително – да полагаме усилия, да попълваме декларации, да спазваме срокове, а накрая никой да не положи усилия да не публикуват данни, които не би трябвало", каза пред съдебните кадровици Мирослава Тодорова, които определиха случилото се като "посегателство срещу неприкосновеността и независимостта ѝ".

За да бъде чуто и обяснението на Съдебния инспекторат, на заседанието беше поканена и главният съдебен инспектор, но се оказа, че Теодора Точкова е в отпуск, съобщава БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2259 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини