Без нова номинация за главен прокурор. Иван Гешев остана единственият кандидат

  • 29 юли 2019 13:44

  • 2041
  • 2
Без нова номинация за  главен прокурор. Иван Гешев остана единственият кандидат
© Novini.bg

Без номинация за нов главен прокурор започна и днешният пленум на Висшия съдебен съвет (ВСС), предаде репортер на Novini.bg

На днешното заседание министърът на правосъдието Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. отново не предложи своя кандидатура. "Правилно и обосновано е решението ми", каза той пред журналистите и поясни, че не иска да разделя Колегията. Кирилов напомни, че той като министър има задача да обединява, а не да разделя.

Така единственият номиниран за мястото на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в остава Иван Гешев, който бе предложен и подкрепен от прокурорската колегия на ВСС .

За да бъде избран, Гешев трябва да получи подкрепата на не по-малко от 2/3 от членовете на ВСС.

Ако бъде избран, ВСС ще изпрати предложение до президента, а той от своя страна може да подпише или да откаже да подпише указ за назначаването му. Ако Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на се възползва от правомощията си, това може да е еднократно и трябва да обяви подробни мотиви за отказа.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2041 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.07.29 | 16:17

2

kakvi nominacii bre maloumnici znaete tova e izborat na grob i ciganskiat premier a toi e kadar na komonizamat i tam vinagi imashe edin kandidat drugi niama.

2019.07.29 | 14:06

1

Действай

Добави коментар

Водещи новини