Прокуратурата ще поиска постоянен арест за румънеца, прегазил дете във Варна

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за румънския шофьор, прегазил 5-годишно дете на паркинг в Морската градина във Варна. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. 

Роденият през 1986 г. Адриан е без постоянен адрес в България и затова има реална опасност да се укрие. Това е едно от основанията да се поиска най-тежката мярка за неотклонение, посочват от държавното обвинение. 

Тежкият инцидент стана на 29 юни около 17:00 часа. Румънският гражданин навлязъл с колата си в паркинга до Зоологическата градина във Варна, за да паркира. Семейството на пострадалото дете вървяло към своя автомобил, който вече бил паркиран на там, припомня ''Дарик". 

Механизмът на настъпване на произшествието е в процес на установяване чрез всички надлежни процесуални способи и средства, допълват от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.  

Адриан К. е тестван с дрегер, който не показал наличие на алкохол в кръвта.  Взета му е и кръвна проба, която ще установява дали е употребил упойващи вещества. В автомобила освен него са били още съпругата му и нейните родители, които предстои да бъдат разпитани. Показания вече са снети от очевидци. Назначени са автотехническа, биологична и съдебномедицинска експертиза.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет