Одобрена е вътрешнокомпесирана промяна по бюджета на Министерството на правосъдието

  • 26 юни 2019 12:58

  • 144
  • 0
Одобрена е вътрешнокомпесирана промяна по бюджета на Министерството на правосъдието
© Novini.bg

Министерският съвет одобри вътрешнокомпенсирана промяна на утвърдените разходи по области на политики и бюджетни програми по бюджета на Министерство на правосъдието за 2019 г., съобщи пресслужбата на кабинета.

Промяната се налага във връзка с финансово обезпечаване на вече направени изменения в устройствените правилници на Министерството на правосъдието и Агенцията по вписванията. С тях се е увеличила числеността на персонала в Инспектората по чл. 46 от Закона за администрацията към Министерството на правосъдието с 3-ма служители за сметка на намаления състав в Агенцията по вписванията със същия брой служители.

Целта е да се осигури административен капацитет за изпълнение на функционалните компетентности на Инспектората и да се изпълняват изискванията на Наредбата за структурата и минималната численост на инспекторатите, реда и начина за осъществяване на дейността им и взаимодействието със специализираните контролни органи. Необходимите средства за увеличаването на разходите за персонал в програма "Администрация" се осигуряват за сметка на намаление на разходите за

Персонал, предвидени по "Политика в областта на правосъдието", бюджетна програма "Регистри" и са в размер на 36 000 лв.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
144 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини