Боян Магдалинчев: В Конституцията за тримата големи са предвидени абсолютно еднакви правила

  • 23 юни 2019 18:18

  • 626
  • 1
Боян Магдалинчев: В Конституцията за тримата големи са предвидени абсолютно еднакви правила
© Кадър - Канал 3

Не говорим за санкции, а за принципна възможност за отговорност на първите трима при извършване на престъпление. Има текст, който предвижда за принципна възможност за предсрочно прекратяване на мандат. По отношението на тримата големи, по-особеното е ако има присъда лишаване от свобода. Това са принципни възможности и наред с редовите магистрати и за тях има такава възможност.

Това каза в предаването "Беновска пита” по Канал 3 представляващия ВСС Боян Магдалинчев. "В Конституцията за тримата големи са предвидени абсолютно еднакви правила. Предвидени са и в Конституцията такива за отстраняване от длъжност. Това, което не е предвидено, е когато има умишлено извършено престъпление към какво да се пристъпи. Те са магистрати както всички останали", каза още той.

"От  делото "Колев и Колев” се прие, че главният прокурор има твърде голяма власт. Сега се предлагат текстове за тримата големи. Защо да изключваме възможността другите двамата големи да извършат умишлено престъпление, дори побоят може да бъде такова", заяви Магдалинчев.

"Не мога да кажа, че Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет би повлиял толкова много, че да промени мнението на много колеги.  Той си има своите разбирания и позиции. Твърди, че това са лично негови, но това колко са споделени не можем да кажем. Искрено се надява и той да излезе и да каже дали е бил войник. Това е малко лична информация, най-добре би било сам да каже защо не е бил в казармата", категоричен беше той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
626 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Разкарай се,Нещастник!

2019.06.23 | 19:55

1

Който слугува на престъпници е по-голям и от тях,нищо,че Закон не ги лови.
Но ще дойде ден,когато ще ги лови.

Добави коментар

Водещи новини