Бивш правосъден министър: Изборът на нов главен прокурор е политически

  • 22 юни 2019 17:15

  • 1744
  • 7
Бивш правосъден министър: Изборът на нов главен прокурор е политически
© Кадър - Канал 3

Историята сочи, че досега главният прокурор не е бил от средите на прокуратурата. Всички главни прокурори са били съдии и преподаватели по право.

Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 бившият министър на правосъдието Антон Станков, който коментира избора на нов главен прокурор. "Според мен е по-добре да има колективна кандидатура за нов главен прокурор. Президентът има решаваща роля при избора на нов главен прокурор. Аз приветствам усилията на президента, защото те създават усещането за публичност и осветляване на този избор. Изборът на нов главен прокурор е политически. Следващият главен прокурор е ключова политическа фигура за политическото бъдеще на България - дали ще бъдем в Шенген или не. Прокуратурата е основното оръжие за борба с корупцията. Съвсем наскоро Холандия ни заяви, че няма да влезем в Шенген, докато не се справим с корупцията. Главният прокурор ще има основна роля в тази борба. Няма как да се избегне политиката в съдебната система", катгеоричен беше Станков.

"Аз избягвам да давам оценки, но според мен Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в имаше успешен мандат. Сега направи много силен финал. Говоря за операциите и опитите му да реформира прокуратурата. Досега правосъден министър не е правил предложение за главен прокурор. Приветствам думите на Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св.. Приветствам и неговото решение за оставка, ако мониторингът не падне. Това са мъжки думи. Надявам се той да не подава оставка и мониторингът да падне", обяви Антон Станков.

Последвайте канала на

1744 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Избирател

2019.06.22 | 18:20

1

Тъй като съдилищата в цяла България са в ръцете на червените престъпници от БСП, трябва на всяка цена Главният Прокурор да е поне от близки на управляващата партия среди, иначе червените крадци пак ще се почувстват недосегаеми от закона и ще станат още по нагли, като например лена офшорната престъница или Киро Контрабандистът на валута, сега зам. шеф на БСП!

до червения малоумник под мене

2019.06.23 | 12:16

7

Нито съм гладен, нито съм трол,
АЗ СЪМ АНТИКОМУНИСТ и не се оставям лайняри като те.бе да мислят, че елементарната им пропаганда и като тази на спосранците минава на всички!
Ние останалите в България не сме тоолкова глупави, колкото хитрите селяни от Спосрано 20 си мислят!

ВНИМАНИЕ

2019.06.22 | 21:23

5

ГАДЕН ПЛАТЕН ПЕДАЛ-ТРОЛ ОТ ШАЙКАТА.

До избирател

2019.06.22 | 18:53

2

Макар че си прекалено остър, преекспонираш и обиждаш, за съжаление си абсолютно прав !

На високо в ГЕРБ, искат да преборят "червените боклуци", но някъде надолу по етажите, нещата се размиват и става така, че много хора, не правят разлика между тях и БСП-БКПпрестъпници !

Разбира се разлика има, и тя е в това, че отговорните в ГЕРБ, понасят отговорност, когато ги хванат в издънка, а БСПнаследници на БКПпрестъпници, "никога за нищо не са виновни" и се прикриват един друг, точно като мафия !

Гост

2019.06.23 | 00:08

6

Червените престъпници са в партия Герб на високи постове. Мога и с имена, но ще за мълча. Децата в герб, родители в бкп. Крадоха по живково и с пари в герб си купуват всичко, не е лъжа я.

2019.06.22 | 19:33

3

ДЕКОМУНИЗАЦИЯ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА

десоросизация на държавата

2019.06.22 | 21:22

4

и изтребване на всички СОРОСОИДИ.

Добави коментар

Водещи новини