Иван Гешев: Битката за нов главен прокурор ще е мръсна и кална

Зам.-главният прокурор Иван Гешев изрази подозрение, че във връзка с предстоящия избор на нов главен прокурор ще се купуват магистрати, политици и журналисти. И отбеляза, че тези процеси вече са почнали. Това стана ясно от думите му пред медиите в коментар за процедура за избор, като той допълни, че това е негов анализ като гражданин.

Гешев направи съпоставка с това, което основният свидетел по делото КТБ Бисер Лазов разказа днес. Лазов обясни, че е отишъл с Цветан Василев в Париж през септември 2012 г., където е участвал в среща с французин и Димитър Абаджиев, на която многократно било споменавано името на бившия шеф на НСлС и зам.-главен прокурор Бойко Найденов. Василев платил 50 хил. евро на французина, който трябвало да проведе пиар и лобистки мероприятия в следващите три месеца. Бисер Лазов не пресъздаде разговора, за който говори, защото не знаел френски език, а английски малко владеел.

Прокурор Иван Гешев коментира, че думите на свидетеля показват как политико-икономическата мафия се опитвала да назначи или избере главен прокурор в един предишен избор. И че Василев е платил, за да се подготви пиар кампания за кандидат в на някого очите за главен прокурор.

По думите на зам.-главния прокурор, ако тогава това се е случило, то той предполага, че сега тези процеси ще са още по-брутални, когато са засегнати "доста сериозни олигархични интереси" заради работата на прокуратурата. И повтори думите си от преди, че сегашното състезание за избор се очертава да е мръсно и кално.

Той отбеляза обаче, че от мандата на сегашния главен прокурор има още осем месеца и всеки, който смята, че този мандат е свършил вече, щял да остане разочарован, пише БТА.
 

Коментари

  1. 2019.06.06 | 15:44

    Ще е мръсна ,ако ти участваш ,защото всичката пара отива в свиркатаи тази пара и свирка е избирателна

  2. 2019.06.05 | 13:58

    Ето ви един повод да сте българи .

  3. 2019.06.05 | 13:20

    НЯКОЛКОТО МАФОИТСКА КЛАНА НА ШАЙКАТА ,ТРЯБВА ДА СЛОЖАТ УДОБЕН ЗА ВСИЧКИ ПАЛЯЧО -КАТО ЦАЦАТА. ТРУДНА РАБОТА ИЗГЛЕЖДА.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет