Обвиняема за кражба на 150 000 евро от сейф в дома на нейни близки в с. Студена е предадена на съд

  • 28 май 2019 17:56

  • 1204
  • 2
Обвиняема за кражба на 150 000 евро от сейф в дома на нейни близки в с. Студена е предадена на съд
©

Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.К. (на 35 години) за извършена от нея кражба на парични средства в големи размери – престъпление по чл. 195, ал. 2, вр. ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1 от НК.

Свидетелката К.Т. - сестрата на обвиняемата И.К., обитавала заедно със съпруга си и детето им къща в с. Студена, община Перник. През пролетта на 2017 г. семейството решило да закупи имот в гр. София, като за целта капарирали жилище в новостроящата се сграда в столицата. След като били уведомени от инвеститора за предстоящо издаване на удостоверение за експлоатация на имота и скорошно приключване на сделката, съпругът на К.Т. – А.Т., изтеглил от банкова сметка сумата от 150 000 евро. Парите били оставени на съхранение в сейф, монтиран в шкафа на бюрото в къщата в с. Студена. Достъп до него имали само А.Т. и К.Т. Единствено те знаели механизма на отварянето на сейфа чрез два броя ключове и разположението на едната ключалка под пластмасова капачка.

Въпреки че издаването на акт 16 се забавило, А.Т. решил да остави сумата за закупуването на апартамента в сейфа, за да бъде на разположение за предстоящото финализиране на сделката. Няколко пъти сестрата на обвиняемата К. отваряла в нейно присъствие сейфа, която стоейки отстрани наблюдавала действията й. По този начин И.К. видяла съдържанието му и разбрала както механизма на отварянето му, така и мястото, на което били държани ключове.

На 15.08.2017 г. К.Т. помолила сестра си да я закара от гр. София за с. Студена. При пристагането, обвиняемата И.К. се възползвала от заетостта й, взела ключовете за сейфа, отворила го и извадила намиращата се в него сума от 150 000 евро. След това изтичала до собствения си автомобил, където скрила противозаконно отнетите от нея чужди пари. Връщайки се в къщата, на намиращата там детегледачка й направило впечатление, че И.К. била запъхтяна, притеснена и отбягвала погледа й.

Около 22 ч. А.Т. установил липсата на парите в сейфа. Още на следващия ден двамата съпрузи се опитали да се свържат с И.К., но тя отказвала за разговаря и да се вижда с тях.

От събраните по делото доказателства е видно, че обвиняемата нямала постоянна работа и разполагала с ограничени парични средства. След м. август 2017 г. обаче започнала да купува скъпи вещи и да демонстрира по-висок стандарт на живот – наела чистачка за дома си, започнала основен ремонт на жилището си, закупила скъпи електроуреди, мебели и др. Първоначално обяснявала, че средствата са от отпуснат й банков заем, а впоследствие променила версията си, че кредитът бил предоставен на фирмата на работодателя й. И.К. държала документите за собственост на закупените вещи, както и издаваните фактури, да не бъдат на нейно име, а предимно на майка й и на мъжа, с когото живеела на съпружески начала.

Разпитана в хода на досъдебното производство обвиняемата И.К. не се признава за виновна и не дава обяснения.

Предстои наказателното производство за извършената от нея кражба на чужди парични средства да продължи в съда, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1204 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.05.28 | 20:05

2

Посочете, кой е този строител, който ще вземе 150000 Евро, кеш. Има ли закони в тази държава или на против. Плащанията кеш са до 5000лв. Какво правим?

2019.05.28 | 20:05

1

Посочете, кой е този строител, който ще вземе 150000 Евро, кеш. Има ли закони в тази държава или на против. Плащанията кеш са до 5000лв. Какво правим?

Добави коментар

Водещи новини