24-годишен на съд за противозаконно отнемане на товарен автомобил

  • 28 май 2019 14:07

  • 307
  • 0
24-годишен на съд за противозаконно отнемане на товарен автомобил
© Булфото

С обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна на съд е предаден 24- годишният Тошко Д. за противозаконно отнемане на чуждо превозно средство от владението на друг човек без негово съгласие с намерението да го ползва – престъпление по член 346, ал. 2 от НК. На товарния автомобил „Мерцедес“ подсъдимият е причинил повреди на стойност близо 3500 лева.

Противозаконното отнемане на товарния автомобил станало на 22 декември 2017 г. в село Старо Оряхово. Шофьорът извършвал разнос на хранителни продукти със служебния автомобил.

Спрял пред магазин в селото, като оставил колата с работещ двигател.

По същото време наблизо се намирал подсъдимият, който се чудел с какво да се прибере до дома си в друго варненско село. Тошко Д. се качил в товарния „Мерцедес“ и потеглил с него. Липсата на служебния автомобил била установена от шофьора, който падал сигнал в полицията.

Полицейски служители засекли превозното средство, подали звуков и светлинен сигнал на мъжа, който го управлявал, но той не се подчинил. На ул. „Девня“ във Варна Тошко Д. изгубил контрол върху автомобила и колата паднала на едната си страна. 24-годишният мъж бил задържан и отведен в полицията. Щетите по товарния автомобил и до момента не са възстановени от подсъдимия. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен от съда, Тошко Д. може да получи наказание лишаване от свобода от 1 до 10 години.

Последвайте канала на

Novini.bg
307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини