Конституционният съд образува дело за комисията "Първанов-Марин"

  • 07 март 2012 19:20

  • 751
  • 1
Конституционният съд образува дело за комисията "Първанов-Марин"
©

Конституционният съд образува дело по искането на БСП и ДПС във връзка с парламентарната комисия, която разследва помилванията и опрощаванията, направени по време на двата мандата на президентската двойка Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и Ангел Марин.

Делото е образувано по искане на 61 народни представители. Според тях създаването на една такава комисия поставя под съмнение принципа на разделение на властите в държавата и освен това прави опит да бъде подчинена президентската институция.

От БСП твърдят, че по този начин в шах се държи и настоящият държавен глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, тъй като занапред той ще може да бъде проверяван за всяко едно свое действие или за всяко едно упражнено правомощие. За докладчик по делото е определен съдията Красен Стойчев.

Последвайте канала на

Novini.bg
751 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Наталия

2012.03.07 | 19:31

1
ВАКАНЦИОНЕН КЛУБ "КОСТЕЛ HOLIDAY'S" Този нов комплекс се състои от две вили които могат да бъдат наемани едновременно и индивидуално. Обзавеждането е по най-висок стандарт и предлага всичко необходимо за вашето удобство. Отличните условия за настаняване ги превръща в желано място за вашата ваканция...За повече информация посетете сайта ни: WWW.VILIKOSTEL.COM / WWW.FACEBOOK.COM/Kostels Сега СУПЕР ПРОМОЦИЯ ЗА ПЕРИОД МАРТ - АПРИЛ от ПОНЕДЕЛНИК ДО ЧЕТВЪРТЪК вкл. ПРОМО ЦЕНА: 10 лв на човек.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини