БСП и ДПС ще сезират Конституционния съд заради Първанов и Марин

  • 02 март 2012 13:46

  • 699
  • 4
БСП и ДПС ще сезират Конституционния съд заради Първанов и Марин
©

БСП и ДПС ще сезират Конституционния съд за временната парламентарна анкетна комисия за помилванията, начело с Яне Янев, която проучва двата мандата на президентската двойка Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и Ангел Марин.

Искането на депутатите е Конституционният съд да даде задължително тълкуване на правомощията на президента и вицепрезидента.

"Тази на практика анкетна парламентарна комисия, освен че е една откровена и брутална политическа атака срещу президента Първанов, е и опасен прецедент, тъй като поставя под съмнение принципа на разделение на властите в българската държава. С тази комисия мнозинството държи в шах и президента Плевнелиев, защото занапред той ще може да бъде проверяван за всяко едно свое действие или за всяко едно упражнено правомощие", коментира Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на от БСП.

Манолова атакува и решението на комисията на Яне Янев да разглежда и анонимни сигнали.

От самото начало тази комисия започна с абсурдни решения и показа, че няма да има спирачки да изложи и себе си, и българския парламент. Имам предвид решението да се произнася включително по анонимни сигнали и доноси, каза още тя.

Искането до Конституционния съд е подписано от 61 депутати от левицата и ДПС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
699 4

Коментари 4

Добави коментар
хе хе хе

2012.03.02 | 19:00

4
Смешниците се чудят как да си замажат бакиите. Сигурен съм ,че ако още малко се разрови - такива комунистически простотии ще се явят , така ще замиришеее.... Затова и сега скачат като упарени ,щото знаят че има още мноооооооого да излиза. НАЙ-ДОБРИЯ КОМУНИСТ Е МЪРТ..Я КОМУНИСТ!
НАРОДЕН

2012.03.02 | 18:56

3
ГУЗЕН НЕ ГОНЕН БЯГА.ТЕ НАСТОЯВАХА ЗА ПРОЗРАЧНОСТ А СА ГОЛЯМА МЪТИЛКА ТИЯ ДУО КОФТИ.

2012.03.02 | 18:56

2
Много им се иска на турскочервените ,да измъкнат по някакъв начин ,агент Гоце и мутра Марин от батака. Ако са невинни ,що се пънете ,бе ? Ама вие си ги знаете - омазани са до ушите с лайна ,нали ?

2012.03.02 | 18:56

1
БСП/ДПС защо направо не си направят , една обща партия ? Защо баламосват хората ,че са две партии ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини