Борис Велчев: Половината държава се изживява като прокурори

  • 07 март 2012 12:08

  • 1844
  • 2
Борис Велчев: Половината държава се изживява като прокурори
©

Половината държава се изживява като прокурори. Това каза главният прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев при откриването на юридически форум.

Неясно защо концепцията за наказателна политика се прави сега, а не в началото на мандата на едно правителство и защо е за период, по-дълъг от самия мандат, коментира Велчев. Искам българската политическа класа да осъзнае, че има тенденции в наказателната политика, които не зависят от политическата окраска, добави главният прокурор.

По думите му, в България не се смята, че има дело, ако няма задържани. Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев направи сравнение с изказване, според което трябва да се криминализира продаването на храна с изтекъл срок на годност, с това да бъде наказуем шапът при едрия рогат добитък. Не бих се гордял с обичаи като тричането на кучета. В масовото съзнание обаче главният прокурор е компетентен за това, коментира Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев и поясни, че компетентна по този въпрос е Агенцията по безопасността на храните. Тя е придобила тези правомощия, след като Националната ветеринаро-медицинска служба се е вляла в агенцията.

Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев коментира, че е добре да няма споразумение в случаите, когато има причинена смърт при катастрофа. Цялото общество е изправено пред много сериозно недоверие към възможността причинителят на катастрофата да се споразумее с прокуратурата, каза Велчев.

Последвайте канала на

БТА
1844 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
dedenze

2012.03.07 | 22:49

2
Прокурора е юридическа личност, която би трябвало да защитава интересите на държавата и хората които правят тази държава ! 22 години тези интереси не са защитени ! За това не се чудете когато хората се опитват сами, "изживявят се" като прокурори ! Разделението на властите прави длъжността прокурор синекурна и ненужна, винаги ще ви бъдат виновни полиция, съд и пр....Криете се зад престъпното и калпаво законодателство, лансиращо унищожението на държавната собственост и производство, организираната престъпност, удобно - нещо като - нищо не може да се направи- такъв е закона !? Т.е. вие сте "защитник и обвинител", чиновник по сигнал, без инициатива, без активен достъп до факти, доказателства и пр... които други събират, реално какво правите !? За да стане по- ясно, ако утре осъмнем без прокуратура, какво ще стане - нищо по различно !
???

2012.03.07 | 14:51

1
Ти първо кажи кво става с твоя подчинен Кирил Димитров. Да, оня културния, дето в Съдебната палата вика на журналистите да се разкарат и плаши да им стъжни живота. Наградихте ли го вече?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини