Сестрите от Либия търсят кръвнина от £12 млрд. на Кадафи

11 април 2019 16:11

Сестрите от Либия търсят кръвнина от £12 млрд. на Кадафи
© Булфото (архив)
4083 3

Сестрите от Либия могат да потърсят възмездие за ужаса, който преживяха, от 12-те млрд. паунда на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, замразени в британски банки. Ще се посъветваме с адвокати дали е възможно да претендираме за обезщетение, обявиха пред в. "Телеграф" Валя Червеняшка и д-р Здравко Георгиев.

Преди два дни стана ясно, че либийските авоари се държат в британски финансови институции, а жертвите на режима не получават нищо.

Според юристи освен засегнатите от атентатите на ИРА, за които диктаторът достави експлозиви, компенсации могат да получат и нашите медици, измъчвани в продължение на 8 години в либийски затвори.

Медиците избягват да говорят за кошмара. Смятат, че парична компенсация за мъките, които са понесли, наистина им се дължи и ще се консултират с адвокати.

Валя Червеняшка обаче не скри, че е много скептична, защото за нея държава Либия не съществува и защото не вярва в никакво правосъдие.

Нася Ненова е единствената от медиците ни в Либия, която получи справедливост по съдебен път. Близо 12 години след завръщането у нас тя успя да спечели делото в Софийския градски съд и осъди девет от своите мъчители. Служителите на Главно следствено управление на Джамахирията, сред които и един генерал, трябва да платят на Нася Ненова 500 000 лева обезщетение за неимуществени вреди и 26 617 лева за имуществени. Самата Нася заяви, че обезщетението засега е само морално удовлетворение и до този момент няма финансово измерение.

 

 

 

Novini.bg
4083 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гост

2019.04.11 | 17:08

3

Те заразиха сума ти народ.. сега искат и кръвнина.... кур не искат ли

Оцелял от грабежа СДС-арски българин

2019.04.11 | 16:49

2

"Блажени са верующите"(Матея 5-7).
Драги медици!
По х@йдукати не харчете грешни парици.
Защото ще ви потрябват за внучета и майки-старици.
Редно е да съдите не Кадафи,а ДрагалЪвския гърбат @й дук,
който ни докара вас и нас до тук.
Всичко от този период съберете и до дупка @й дука съдете!
Всичко е документирано и много пъти е коментирано.
Ние сме с вас !
Ще осъдите, @й дука,а на бас!

2019.04.11 | 16:42

1

Po-skoro, Kadafito shte vaskrusne i shte Im plati otkolkoto anglo-saxkite razboinitsi da Im dadat i lev dori...

Добави коментар

Водещи новини