Жена разбра, че е наследила жилище с призовка за длъжник

  • 11 март 2019 07:15

  • 5268
  • 0
Жена разбра, че е наследила жилище с призовка за длъжник
©

Жена от София разбрала, че е собственик на жилище, след като получила призовка за длъжник. За куриозния случай разказа частният съдебен изпълнител Стоян Якимов пред Монитор.

Дамата не поддържала никакви отношения с баща си още от раждането си. Родителят обаче бил длъжник по изпълнително дело, но в хода на производството починал.

„Издирвах наследниците му – тази жена се оказа единственият наследник. Конституирах я на мястото на длъжника. Задължението не беше много голямо, имаше наложена възбрана върху апартамент. От нас разбра, че баща ѝ е починал и че е наследник на дълг и жилище. Тя изплати дълга и се оказа собственик на апартамент. И беше изключително благодарна, че ние сме я издирили. Дойде, благодари ни, беше доволна от нашата работа“, разказа Якимов.

Той е категоричен, че на пазара на недвижими имоти тенденцията е за увеличаване на сделките. „Преди много дълго продавахме такива недвижими имоти, по време на икономическата криза продавахме имоти с години. В последните 2-3 години има много голям интерес, защото е много голямо разгласяването на публичните продани и участват множество кандидати“, допълва Якимов.

Според неговите данни имотите се продават на първа, максимум втора продан. Има много желаещи и се вдигат цените, което е в интерес и на кредитора, и на длъжника.

„Случай от преди 2 дни - жилище в непрестижен квартал на София в много лошо състояние, ипотека имаше върху жилището. При задължение 90 000 лв. продадохме имота за 70 000 лв. Жената длъжник се обади в кантората да пита как е минал търгът. Беше ѝ обяснено, че е продаден имотът. Беше изключително щастлива и благодарна. Каза, че това ѝ е подарък за 8 март, защото сега ѝ остават доста по-малко задължения. По време на кризата имаше повече продажби на цехове и производствени сгради, сега основно продаваме жилища и офиси.

В София пазарът е по-различен от провинцията. Ние нямаме животни за продан, например“, разказа още частният съдебен изпълнител.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини