Борис Велчев за прокурора заплашил журналист: Чакам доклада от проверката

  • 01 март 2012 09:39

  • 1158
  • 1
Борис Велчев за прокурора заплашил журналист: Чакам доклада от проверката
©

Главният прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев поднесе извинения на майките на загинали при катастрофи деца, заради изказването на своя заместник Валери Първанов. В сутрешния блок на БНТ Първанов скандализира обществото като заяви, че деца умират и при други случаи, предаде репортер на novini.bg.

Разбирам каква грешка е направил, той самият поднесе извиненията си, аз стоя твърдо зад него и също поднасям извинения от името на цялата прокуратура, заяви Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев.

Обвинител №1 съобщи, че очаква резултатите от проверката по друг скандален случай на заплаха от прокурор Кирил Димитров срещу журналист от Медиапул. Градският обвинител заяви на репортера в прав текст: "Ако хвърля тогата, ще те разбия!".

В съдебната зала прокурорът по делото за Пламен Куцаров запита бившия служител на ГДБОП Сергей Куртев, участвал в конвоирането на починалия в началото на 2009 г. Куцаров, дали е чувал, че срещу шефа на сектор "Отвличания" в службата Пламен Цуров е било водено дисциплинарно производство по сигнал, че крадял пари от откупи.

Защитата на подсъдимите по делото Ирен Вълев и Божидар Проданов остро възрази срещу въпроса, тъй като няма никаква връзка с казуса, след което съдия Петя Крънчева определи Куртев да не отговаря. Прокурор Димитров не пожела да поясни въпроса си, нито обясни в каква връзка го задава.

По време на последвалата почивка той на няколко пъти избута с пръст журналист от Медиапул след като бе запитан: "Г-н прокурор, може ли един уточняващ въпрос?" "Разкарай се", отвърна обвинителят, след което отново повтори "нареждането" си, тъй като бе попитан каква е причината за грубото му отношение.

Последва и репликата: "Ако хвърля тогата, ще те разбия", като отговор на молба от страна на Медиапул да се държи, както подобава на поста му. В крайна сметка Димитров бе запитан и дали е нормален, което окончателно го извади от релси и той заяви пред няколко свидетели от други медии: "Ще ти стъжня живота!"

Последвайте канала на

Novini.bg
1158 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.03.01 | 21:02

1
ВСИЧКОТО КОМУНИЗ НА ВЪЖЕТО КОЛКОТО И ДА СЕ ИЗВИНЯВАТ СИ ОСТАВАТ УБИЙЦИ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини