Върнаха уволнената директорка на детска градина "Зорница"

  • 12 февруари 2019 13:07

  • 1391
  • 2
Върнаха уволнената директорка на детска градина "Зорница"
© Архив

Софийският районен съд постанови да се върне на на работа директоркатата на Детска градина № 164 "Зорница" в София. Мотивът е, че Мариана Иванова е страдала от заболяване, при което се ползва предварителна закрила при уволнение - необходимо е разрешение на Инспекцията по труда. В случая обаче такова разрешение не е искано.

Съдът е постановил, че преди Иванова да бъде отстранена от длъжност, е трябвало да бъде запитана дали страда от такова заболяване. Тъй като това не е направено, са отхвърлени доводите на обвинението, че тя е укрила заболяването си. Според съда законът не задължава Иванова да представи на кмета постановеното в нейна полза решение на ТЕЛК, съобщава News.bg.

По тази причина съдът не разглежда доказателствата относно твърдените нарушения и спазването на процедурата по налагане на наказанието.

Припомняме, през декември 2017 г. Столичната община установи, че Мариана Иванова е приемала деца още преди да са класирани в Детска градина №164 "Зорница". Тя беше дисциплинарно уволнена за констатираните нарушения. Родители и служители излязоха на протест в защита на директорката, която отрече всички обвинения. Те заявиха, че уволнението ѝ е "безпрецедентно".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1391 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
kolxo

2019.02.12 | 14:58

2

Значи ако имаш ТЕЛК, законите не важата за теб. Каквото и да направиш на работното си място, не могат да те уволнят. Сега си мисля за всички мангали с ТЕЛК ако започнат и да `работят` - няма оттърване повече.

GloriaGriffin

2019.02.12 | 13:53

1

Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от home.I са се присъединили към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа.

--------->>>> T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m

Добави коментар

Водещи новини