Гледай на живо

Очаквайте в 17:00ч. сблъсъка между Локомотив (Мездра) и Спартак (Плевен) в Северозападната трета лига

Задържаха лекар от ТЕЛК - Търговище за подкуп от 200 лв.

  • 01 февруари 2019 12:21

  • 1280
  • 2
Задържаха лекар от ТЕЛК - Търговище за подкуп от 200 лв.
© Getty Images/Guliver

Член на ТЕЛК-Търговище, е привлечена като обвиняема за получаване на подкуп, съобщават от МВР.

На 28 януари в Търговище лекарка в качеството си на длъжностно лице - член на ТЕЛК към МБАЛ-Търговище, в служебно помещение по време на медицинско освидетелстване е поискала и приела от 66-годишен пациент от село в община Омуртаг 200 лв. Сумата е била приета, за да извърши същата действия по служба: да бъде определен процент трайно намалена работоспособност на пациента. Веднага след получаване на сигнала за корупционното действие служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОД МВР-Търговище са предприели незабавни оперативно-издирателни и процесуално-следствени действия, в резултат на които приелата горепосочената сума е установена своевременно. В хода на тези действия лекарката е признала авторството си на споменатото деяние.

По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на ОД МВР-Търговище. Всички действия по разследването се осъществяват под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.

На приелата подкупа е повдигнато обвинение. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

Мая Йорданова
1280 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Joker

2019.02.01 | 23:07

2

За всички от така наречена система,доктори,полицаи,военни и прочее,наказанията трябва да са двойнни!!!Защото се подиграват с доверието което им се дава!

Иван

2019.02.01 | 13:19

1

Чакаме присъди и връщане на парите.......

Добави коментар

Водещи новини